DOMAĆICE SVE TO REDOVNO RADE I BUKVALNO BACAJU PARE! Profi kuvari otkrili zašto uvek imaju 2 kese u zamrzivaču!
Foto: Profimedia

saveti zlata vredni

DOMAĆICE SVE TO REDOVNO RADE I BUKVALNO BACAJU PARE! Profi kuvari otkrili zašto uvek imaju 2 kese u zamrzivaču!

Žena -

Saveti profesionalnih kuvara koje je lako primeniti kod kuće su uvek pravi spas za one koji vole da kuvaju, a možda nisu baš vešti.

Kuvari ostatke hrane stavljaju u dve odvojene kese. Kosti i ostaci mesa idu u prvu, ostaci povrća u drugu. Važno je da imate kese koje možete da otvarate i zatvarate, a ne jednokratne, jer se ovaj sistem nekada primenjuje nedeljama, pa čak i tokom nekoliko meseci.

zamrzivač
foto: Profimedia

Kada u prvoj kesi imate dosta kostiju i mesa, a u drugoj koru šargarepe, lišće celera, vrhove crnog luka ili neko drugo povrće koje vam je preteklo, spremni ste! Najlakši način da sami napravite domaću supu punu ukusa je da je spremite od ostataka hrane.

Zvuči neobično, svi smo slušali o tome kako bi trebalo kupiti celo pile, ili kvalitetan komad mesa, pa onda to satima kuvati, ali profesionalni kuvari najčešće supu kao osnov ukusa mnogih jela kuvaju baš ovako.

Kada imate pola sata vremena, sve to ubacite u šerpu, prekrijte vodom da ogrezne i pustite da se krčka. Veoma brzo, imaćete supu koju možete da pijete, dodate joj rezance ili još povrća, ali i da je koristite kao osnov za čorbe, gulaše, paprikaše i razna druga ukusna jela.

zamrzivač
foto: Profimedia

kurir.rs/mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track