DEVOJKA RUŠI INTERNET ZABLUDE I POKAZUJE PRAVO ŽENSKO TELO: Čim nešto pojedem, STOMAK mi se naduje, ali to je NORMALNO! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

zaslužila je aplauz

DEVOJKA RUŠI INTERNET ZABLUDE I POKAZUJE PRAVO ŽENSKO TELO: Čim nešto pojedem, STOMAK mi se naduje, ali to je NORMALNO! (VIDEO)

Žena -

Klara Giljem (24) je aktivna na društvenim mrežama, a veliku popularnost je doživela uz pomoć serijala na TikToku gde se snimala kako joj stoji odeća pre i posle jela.

Ona zagovara pozitivan stav o telu odnosno body positivity. Ova devojka iz Nešvila je uradila mnogo za ženski rod širom sveta.

@claraandherself

follow along so you don’t miss these ily friends ?

♬ Bloom (Bonus Track) - The Paper Kites

Naime, ona se snimala kako izgleda u određenoj kombinaciji ujutru, pre nego što je u sebe unela ijedan zalogaj hrane, te na kraju dana, kada je imala nekoliko obroka.

Klara naglašava da želi da pokaže devojkama da je nadutost normalna stvar i da ne treba da je se stide. Njene snimke na ovu temu do sada je pogledalo više od pet miliona ljudi, a naišli su na sjajne reakcije.

"Hvala ti što ovo radiš, dosad nisam videla nikoga da tome pridaje pažnju", "Uvek sam bila iskompleksirana zbog svog stomaka, zahvaljujući ovome se osećam bolje", "Hvala ti, stvarno sam mislila da se samo meni ovo događa nakon jela", "Dešavalo se da odbijam hranu, samo da ne bih pokvarila autfit, ali zaista nije vredno toga", samo su neki u nizu sličnih komentara.

"Često se u medijima nadutost doživljava kao negativna stvar, jer naše društvo ima duboko ukorenjenu fobiju od gojaznosti. U stvarnosti, bez obzira na veličinu, vaše telo koje postaje veće ne bi trebalo da ima toliko negativnu konotaciju", kaže ona.

Klara kaže da je svojevremeno patila i od anoreksije i nerealne slike o sopstvenom telu, a da je tom poremećaju umnogome doprinela i ideja da neće izgledati mršavo na fotografijama ako išta pojede.

"Trebalo mi je mnogo vremena da počnem da poštujem svoje telo, a poštovanje je došlo pre samopouzdanja. U početku sam mislila: 'U redu, moje telo zaslužuje da se neguje i brine o njemu', ali je prošlo je dosta vremena pre nego što se to razmišljanje pretvorilo u 'Vau, moje telo izgleda i oseća se neverovatno!'", poručila je.

(Kurir.rs/A.M./Buzzfeed)

Bonus video:

02:34

BIVŠA ŽENA PETRA STRUGARA OTKRILA KAKO VASPITAVA SINA: On je već dobio brata, decu ne treba lagati, treba im sve objasniti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track