Najnovije vesti

ODREĐENE STVARI U KUĆI PRIVLAČE SREĆU I PARE: Ovih 10 trikova za dom će vam popraviti raspoloženje i mirnije ćete SPAVATI!
Foto: Profimedia

SAVETI STRUČNJAKA

ODREĐENE STVARI U KUĆI PRIVLAČE SREĆU I PARE: Ovih 10 trikova za dom će vam popraviti raspoloženje i mirnije ćete SPAVATI!

Žena

Verovali ili ne, naučnici su dokazali da određene stvari u kući podižu raspoloženje, podstiču vas da se razvijate i razmišljate o uspehu.

Neke stvari u domu smanjuju osećaj tenzije i sprečavaju nastanak negativne atmosfere. Izbarite neki kutak u svom domu za stvari koje vam svakodnevno donose sreću.

dom, kuća, stan, devojka
foto: Profimedia

1. Zeleni ili žuti zidovi

ove svetle nijanse podsećaju nas na radost i prirodu, a studija u Amsterdamu pokazala je da su osobe sa ovim bojama u domu bolje raspoložene. Ovo ne znači da celu kuću treba okrečiti u zeleno ili žuto, već okrečite na primer jedan ili dva zida u prostoriji u kojoj najviše boravite.

stan, soba, dom, kuća
foto: Profimedia

2. Sigurnosni sistem

iako vam izgleda bespotrebno, naučnici su dokazali da osobe koje u domu imaju alarme ili kamere, mirnije spavaju i žive.

3. Stvari koje imaju sentimentalnu vrednost

čajnik koji vam je baka poklonila, čestitka koju ste dobili od ćerke ili uspomena iz detinjstva. Sve stvari koje u vama bude uspomene odličan su način da oplemenite dom. Naučnici ističu da se osećamo srećnije i sigurnije kada nas okružuju predmeti za koje smo posebno vezani.

stan, kuća, dnevna soba
foto: Profimedia

4. Prostor za vežbanje

Dokazano je da vežbanje povećava samopouzdanje i podstiče raspoloženje, a ukoliko imate u domu prostor u kojem će se nalaziti nekoliko spravica za fizičku aktivnost, lakše ćete podstaći sebe da redovno vežbate i bićete raspoloženiji.

5. Sveže cveće

Istraživanja sprovedena na Ruger Univerzitetu u Americi dokazuju da cveće u kući donosi prijatne emocije i uzbuđenje. Cveće koje najviše utiče na povećanje osećaja sreće jesu ruže, lale i ljiljani.

6. Kućni ljubimci

Istraživanje objavljeno u časopisu o ličnoj i socijalnoj psihologiji pokazuje kako osobe koje pate od socijalne izolacije ili se bore sa depresijom, lakše podnose ove tegobe ako imaju kućnog ljubimca.

pas
foto: Profimedia

7. Dnevnik ili planer

Neophodna stvar u kući za privlačenje sreće i novca. Vođenje dnevnika oslobađa vas neprijatnih emocijai pomaže da obnovite svoju energiju. Ali, još važnija stvar je veliki planer pomoću kojeg raspoređujete dnevne obaveze i planirate finansijske troškove. Na ovaj način štedite novac, vreme i oslobađate se napetosti.

8. Lampe

Svetlost koja vam odgovara čini da se osećate opušteno i na vas deluje umirujuće. Zato se naročito preporučuje da imate lampe u spavaćoj sobi.

9. Namešten krevet

Iako zvuči čudno, psiholozi ističu da namešten krevet čini da osećamo kao da sve stvari u domu držimo pod kontrolom. Takođe, uredan prostor ispunjen je pozitivnim vibracijama.

10. Sveća sa mirisom vanile

Grupa hemičara nedavno je dokazala kako sveće sa mirisom vanile popravljaju raspoloženje. Posle napornog dana zapalite jednu sveću sa opojnim mirisom u svom domu, a ne zaboravite da su mnogi vidovi aromaterapije odlični za oslobađenje od napetosti.

Sveća, Plava sveća
foto: Profimedia

Kurir.rs/K.Đ/Lovesensa

Bonus video:

SUBOTIĆKA POKAZALA SVOJ LUKSUZNI DOM! OBJAVILA FOTKE PRE I POSLE: Aleksandra nije mogla da bude mirna dok nije OVO uradila! VIDEO
00:28

SUBOTIĆKA POKAZALA SVOJ LUKSUZNI DOM! OBJAVILA FOTKE PRE I POSLE: Aleksandra nije mogla da bude mirna dok nije OVO uradila! VIDEO

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja