Najnovije vesti

DA LI JE USPELA DA OBORI SVETSKI REKORD? Ženi rekli da nosi 6 beba, pa 8, da bi na POROĐAJU došlo do velikog PREOKRETA! (VIDEO)

svaka čast

DA LI JE USPELA DA OBORI SVETSKI REKORD? Ženi rekli da nosi 6 beba, pa 8, da bi na POROĐAJU došlo do velikog PREOKRETA! (VIDEO)

Žena

Gosijame Tamara Sitole (37) iz Južne Afrike tvrdi da je rodila desetorke, što je svetski rekord, ako lekari potvrde da je ovo istina.

Ova Afrikanka, koja već ima blizance od 6 godina, navodno je rodila sedam dečaka i tri devojčice carskim rezom u bolnici u Pretoriji.

Njen suprug Tebogo Tsotetsi, inače trenutno nezaposlen, rekao je novinarima da je "srećan i emotivan" zbog novonastale situacije.

Gosijame je istakla da je reč o prirodnoj trudnoći, iako su ovakve trudnoće gotovo uvek rezultat veštačke oplodnje, kad se više oplođenih embriona stavlja u materice kako bi se povećale šanse da pacijentkinja zatrudni.

Ovakve vesti stižu samo mesec dana nakon što je Halima Kise sa Malija rodila devetoro dece u bolnici u Maroku, ali je ona zatrudnela veštačkom oplodnjom.

Vesti su objavljene u lokalnim novinama "Pretoria News", a svi svetski mediji su preneli ovu zanimljivost, iako niko od njih nije uspeo da stupi u kontakt sa lekarom ili porodilištem.

"Imamo sedam dečaka i tri devojčice. Bila je trudna sedam meseci i sedam dana. Srećan sam i pun emocija. Ne mogu puno da pričam", rekao je suprug ove žene za tamošnje medijie.

Sitole, inače vlasnica prodavnice, pre porođaja rekla je da su joj lekari prvobitno rekli da nosi šestorke, pa osmorke, a tek tokom porođaja otkrivene su još dve bebe. Ona je imala komplikovanu trudnoću - mučili su je bolovi u nozi i česte jutarnje mučnine.

Nije navedeno u kakvom su zdravstvenom stanju bebe.

Inače, trenutni svetski rekord drži Nadija Sulman koja je 2009. godine u bolnici u Kaliforniji rodila osmorke - šest dečaka i dve devojčice. Ova trudnoća je bila rezultat veštačke oplodnje, a bebe su se rodile devet nedelja pre termina. Sve su preživele, Nadija je dobila nadimak "oktomama", a nedavno su njena dečica proslavila 12. rođendan.

(Kurir.rs/A.M./Daily Mail)

Bonus video:

PAMTITE LI LUKU, BEBU-DŽINA IZ LJIGA: Na rođenju imao skoro 6 kg, a danas je veseli 5-godišnjak!
01:27

PAMTITE LI LUKU, BEBU-DŽINA IZ LJIGA: Na rođenju imao skoro 6 kg, a danas je veseli 5-godišnjak!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja