TRUDNA UČITELJICA DOBILA OTKAZ, A RAZLOG JE TOTALNO ČUDAN: Viktorija tužila školu, a oni imaju svoje objašnjenje!
Foto: Profimedia

GDE JOJ JE MUŽ?

TRUDNA UČITELJICA DOBILA OTKAZ, A RAZLOG JE TOTALNO ČUDAN: Viktorija tužila školu, a oni imaju svoje objašnjenje!

Žena -

Učiteljica iz Nju Džersija otpuštena je iz katoličke škole zato što je bila trudna i neudata.

Viktorija Krisitelo već se sedam godina sudski spori s bivšim poslodavcem, koji tvrdi da njeno otpuštanje nije bilo diskriminatorno.

trudnica, trudnički stomak
foto: Shutterstock

Učiteljica likovne kulture dobila je otkaz 2014. kada su u školi saznali da će dobiti dete. Rimokatolička časna sestra koja je bila direktorka otvoreno joj je rekla da je otpuštena jer je "neudata i trudna".

Viktorija je tužila školu, ali nakon što je žalbeni sud dvaput stao na njenu stranu, Vrhovni sud je intervenisao u ime škole i pristao da sasluša obe strane. Škola tvrdi da otkaz nije bio diskriminatoran jer su provodili svoju "slobodu veroispovesti", dok advokati škole kažu da "vanbračni seks krši temeljno katoličko verovanje koje u ovom slučaju nisu mogli zanemariti".

Iz škole takođe tvrde da je otpuštanje učiteljice legalno prema odluci Vrhovnog suda 2020. godine kojom se utvrdilo da se savezni zakoni o diskriminaciji pri zapošljavanju ne primenjuju na učitelje u verskim školama. Sud još uvek nije odredio datum za saslušanje svedočenja.

nastavnik, profesor, nastavnica, učiteljica
foto: Profimedia

Kurir.rs/K.Đ/Jezebel

Bonus video:

02:51

STRUČNJAK ZA GOVOR TELA IZANALIZIRAO MEGAN I HARIJA: On je delovao PRIRODNIJE, Megan kao da SKRIVA nešto (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track