Spremite nešto lagano, zdravo, posno i preukusno, a dopašće se i onima koji ne poste jer ima odlične sastojke za ove vrele dane.
Kombinacija povrća u ovom ručku je savršenog ukusa, a njegova priprema je jednostavna.
Sastojci
2 glavice luka 5-6 paprika (može iz zamrzivača) 3 paradajza 2 šargarepe 1 veći krompir 50 grama pirinča ulje, so, biber peršunov list
Priprema
Luk očistiti i iseći ga krupnije, potom ga propržiti na ulju. Luku dodati šargarepu isečenu na kolutove i iseckanu papriku.
Pirinač dobro oprati, pa ga malo skuvati u drugoj šerpi, i kad se i paprika malo proprži dodati povrću pirinač, kao i krompir isečen na kocke.
Povrće posoliti, pobiberiti, pa dodati peršunov list, i sve lepo promešati. Potom skinuti sa šporeta, pa dodati malo vode i pouljiti povrće pre stavljanja u rernu.
(Kurir.rs/A.M./Bakina kuhinja)
Bonus video: