ČIPS OD TESTENINE: Odlična za užinu i lako se pravi! Kad probate ovu grickalicu, one iz prodavnice vam više neće pasti na pamet!
Foto: Profimedia

recept

ČIPS OD TESTENINE: Odlična za užinu i lako se pravi! Kad probate ovu grickalicu, one iz prodavnice vam više neće pasti na pamet!

Žena -

Najbolja stvar kod čipsa od testenine, osim neverovatnog ukusa, jeste taj što može lako da se prilagodi bilo kojoj testenini, sosevima, načinima kuvanja, pa čak i vremenskim ograničenjima

Ukusnih načina za pripremu testenine definitivno ne nedostaje, ali velika je verovatnoća da nikada niste razmišljali da je prepržit ili ubacite u fritezu na vrući vazduh i jedete kao užinu. Najnoviji trend na TikToku trenutno je čips od testenine, a kad isprobate koliko je ukusna testenina u ovakvom obliku više nećete posegnuti za kesicom čipsa iz prodavnice.

čips, testenina
foto: Printscreen/TikTok/everything_delish

Recepata za ovu testeninu ima zaista bezbroj, ali priprema je zapravo vrlo jednostavna. Najpre testeninu morate skuvatii, zatim je začiniti začinima po izboru, dodati maslinovo ulje i parmezan i ostavite je u fritezu ili je ispecite na ulju dok ona ne postane hrskava.

Ako imate fritezu, onda kuvanoj testenini dodajte maslinovo ulje, izrendani parmezan i začine. Pecite u fritezi na vrućem vazduhu na temperaturi od 200°C oko 10 minuta, a zatim umočite čips od testenine u omiljeni sos i uživajte.

@everything_delish

YOU NEED TO MAKE THESE ✨pasta chips✨ with pesto! Thanks @bostonfoodgram for the inspo! #pasta #recipe #pesto #pastachips

♬ Bloom (Bonus Track) - The Paper Kites

Ako nemate fritezu, možete koristiti i šporet. Stavite biljno ili maslinovo ulje u veliki, duboki tiganj, dodajte kuvanu testeninu kad je ulje vrelo. Pecite je dok ne postane zlatna i hrskava, što bi trebalo potrajati oko dva minuta po strani.

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

00:39

STANIJA NE IZLAZI IZ KUNJIHJE, SPREMA SE ZA UDAJU! Evo kako se starleta snalazi ispred ŠPORETA, a objavila i OMILJEN recept!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track