NEMOJTE BACATI ISKORIŠĆENE KESICE ČAJA: Evo kako da uz pomoć njih uklonite PRLJAVŠTINU i neprijatne MIRISE iz domaćinstva!
Foto: Profimedija

SAVET

NEMOJTE BACATI ISKORIŠĆENE KESICE ČAJA: Evo kako da uz pomoć njih uklonite PRLJAVŠTINU i neprijatne MIRISE iz domaćinstva!

Žena -

Iskorištene kesice čaja razgrađuju masnoću na ogledalima i drvenim podovima, uklanjaju neprijatne mirise iz frižidera i ormara, te osvežavaju stari tepih.

Lekovitost čaja odavno je poznata, ali iskorišćene kesice i te kako su zanemarene. Osim što smanjuju natečenost očiju, ublažavaju opekotine od sunca i ugrize insekata, iskorišćene vrećice čaja pravi su pomoćnik u domaćinstvu.

kesice čaja
foto: Profimedia

Evo za šta ih sve možete iskoristiti:

  • Osim soda bikarbone, iskorišćene kesice čaja odlične su u uklanjaju neprijatnih mirisa u frižideru. Jednostavno stavite nekoliko u frižider i ostavite preko noći, da upiju mirise.
  • Vlažne kesice crnog čaja čuvaju posuđe od rđanja. Nakon svake upotrebe treba ih premazati vlažnim vrećicama i to će stvoriti zaštitni sloj koji će sprečiti da se zarđa.
  • Masno posuđe je teško oprati, ali u razgradnji tvrdokornih najbolje će pomoći kesice čaja. Posuđe treba staviti u vruću vodu i dodati dve do tri vrećice te ostaviti pet minuta. Nakon toga će se suđe lakše isprati.
  • Čaj uklanja mrlje i prljavštinu na ogledalima. Skuvajte čaj sa dve stare kesice i iskoristite ga kao sredstvo za čišćenje.
  • Kao što je dobar za staklo, čaj pomaže i u čišćenju drvenih podova i nameštaja. Treba skuvati čaj od dve iskorišćene vrećice i ostaviti da se ohladi. Nakon toga treba umočiti krpu i obrisati željene površine. Čaj će razgraditi masnoću i delovat će blagotvorno na pore drveta. Posebno je dobar crni čaj.
  • Osim što uklanja neprijatne mirise iz frižidera, iskorišćene i osušene kesice čaja će upiti sve mirise i iz ormara. Treba ih ostaviti preko noći kako bi vratili svežinu.
  • Želite li da osvežite stari tepih, jednostavno na njega stavite osušene listiće čaja. Pustite da odstoje oko 15 minuta pa ih nakon toga možete usisati.
Kesica čaja
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A./24sata

Bonus video:

01:42

ČAJ KOJI RASTE SAMO NA RTNJU: Afrodizijak, dobar za disanje, raspoloženje (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track