SJAJNI TRIKOVI KAKO DA SE REŠITE MITISERA: Sasvim PRIRODNI, JEFTINI i brzi načini da očistite lice uz pomoća sastojaka iz kuhinje!
Foto: Profimedia

LAKO JE

SJAJNI TRIKOVI KAKO DA SE REŠITE MITISERA: Sasvim PRIRODNI, JEFTINI i brzi načini da očistite lice uz pomoća sastojaka iz kuhinje!

Žena -

Koliko god pokušavali da ih se rešite, miteseri kao da su uvek na licu. Ukoliko na njih krenente agresivno, odmah će vam se osvetiti ružnim crvenilom i ispucalim kapilarama.

U svakoj kuhinji može se pronaći neki sastojak kojim ćete očistiti pore učinkovito, nežno i jeftino. Osim toga, nema bolje kozmetike od one iz kućne radinosti, a koju nam je priroda dala. Miteseri se javljaju kada se pore začepe prevelikom masnoćom, bakterijama, mrtvim stanicama kože, prašinom... Ukoliko želite da ih se rešite, pore moraju da budu čiste.

Online kupovina, Hangar, Mystic Nails, Vege Vita Detox, Koža, Lice, Nega, Kozmetika, Piling, Serum, Zeleno povrće, Biljke
foto: Profimedia

Otvorite pore parom

Najbolji i najbrži način je parenje lica jer para pomaže miteserima da izađu iz kože. Zagrete u loncu vodu i u nju stavite koru limuna. Držite lice iznad lonca, ali ga ne dodirujte jer može biti vruć.

Preko glave stavite peškir da para ne beži i tako ostanite tri do pet minuta. Isperite lice blagim sapunom i osušite.

Odlična je i maska od belanaca

Belanca sužavaju pore i tako sprečavaju nečistoćama ulazak u njih, a pomažu i da se očiste pore koje su već začepljene. Odvojite iz jajeta belance u posudu pa dodajte četiri kašičice soka od limuna i kašičicu meda. Naime, limun ima dezinfekcijsko dejstvo, a med antibakterijsko.

Dobro promešajte. Pre nego što stavite masku na lice, držite ga nad parom kako bi se pore raširile. Obrišite lice i nanesite masku. Nakon 15 minuta isperite je hladnom vodom. Namažite lice hidratantnom kremom.

maska za lice
foto: Profimedia

Piling od sode bikarbone

Ona je odlična za uklanjanje mrtvih stanica sa kože i dubinsko čišćenje pora. Pomešajte kašičicu sode bikarbone, tri kašičice vode i pola limunovog soka. Smesa mora da bude nešto gušća od mleka.

Prstima je stavljajte na lice i nežno kružite tako da svaki deo očistite. Na kraju isperite lice mlakom vodom, osušite i namažite kremom.

Med izvlači mitesere

Med je poznat po antiseptičkim i antibakterijskim svojstvima, a dobro je i što je lepljiv pa mitesere izvlači iz pora. Stavite kašičicu meda na lice i oko dva minuta prstima trljajte kožu, posebno tamo gde ima najviše mitesera. Isperite lice toplom vodom.

maska za lice
foto: Profimedia

Maska od zelenog čaja pomaže

Zeleni čaj prepun je antioksidansa i pomaže miteserima da lakše izađu iz pora. U posudu pomešajte tri kašičice zelenog čaja, jednu smeđeg šećera i pola kašičice limunovog soka. Stavite na lice i neka stoji 15 minuta. Isperite vodom.

Napravite piling od jagoda

Ovo voće prepuno je alfa hidroksilne kiseline, a ona kontroliše proizvodnju masnoća i čisti kožu od mrtvih stanica. Maska od jagoda pomoći ćevam da se rešite starih mitesera i sprečiće pojavu novih.

Pomešajte kašičicu meda, tri zgnječene zrele jagode i pola kašičice limunovog soka. Masirajte smesom lice kružnim pokretima oko tri minuta pa isperite.

Jagode, maska za lice
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A./Simple household tips

Bonus video:

04:49

Influenserka Bojana Mutić otkrila šta se krije iza blještavih profila i bloga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track