ONE SU VODEĆI TREND U SVETU: Otkrijte da li će i vama pristajati ŠIŠKE, frizura koja vidno PODMLAĐUJE!
Foto: Profimedia

savet

ONE SU VODEĆI TREND U SVETU: Otkrijte da li će i vama pristajati ŠIŠKE, frizura koja vidno PODMLAĐUJE!

Žena -

Šiške: da ili ne? Šiške su jedan od trendova po pitanju frizura koje sjajno podmlađuju, a stručnjaci otkrivaju kom obliku lica i tipu kose ovaj izgled najbolje pristaje

Šiške su mnogo više od trenda, to je izgled koji jednostavno nikada ne izlazi iz mode. Različitih dužina, u obliku zavesa poznatih kao "curtain bangs", guste, ravne, blago uvijene… Svaka sezona donosi nov način oblikovanja šiški koje imaju odlične "beauty" moći - sakriti visoko ili široko čelo, istaknuti određene karakteristike lica ili pak celokupno pomladiti izgled.

kosa, šiške, frizura
foto: profimedia

Frizure sa šiškama jednostavno brišu godine sA lica i instantno pomlađuju. Ako ste u iskušenju da tokom leta promenite svoj izgled i možda "sakrijte" koju godinu, a niste sigurni da li vam pristaju šiške, ovi saveti stručnjaka svakako će vam pomoći u odluci.

Vrsta kose

Uz oblik lica, vrsta odnosno tip kose igra odlučujuću ulogu prilikom odlučivanja da li da imate0 šiške ili ne. Na primer, zavesa šiške vrlo su trendi, a idealan su izbor ako imate vrlo ravnu kosu. Ako je vaša kosa talasasta ili kovrdžava, onda popularne "curtain bangs" nisu dobar odabir, no zato su tu odlične razbarušene šiške koje sežu sve do krajeva obrva i poštuju prirodni pad i kretanje kose te daju pomalo neuredan, a vrlo šik izgled.

Oblik lica

Šiške imaju neverovatnu moć da dodatno oblikuju lice, a najbolje deluju kod zaobljenih crta crta, a mogu čak i definisati konture ovalnog ili izduženog lica pogotovo ako sežu sve od sredine temena pa do obrva. Za sušenje šiški kod kuće, stručnjaci i frizeri preporučuju uz pomoć pegle za kosu koje treba pomerati cik-cak i lagano preći prstima kroz kosu. Četka se koristi tek nakon što se šiške potpuno osuše.

Vrsta frizure

Za one koji nisu sigurni da li žele da okušaju sreću sa moderno oblikovanom frizurom, najbolje je da se odlučite za zavesa šiške. Izgled koji je popularizovala Džejn Birkin odlikuju dužee šiške koje neretko sežu do početka obrva i blago uvijenim vrhovima. Odlično izgleda uz raspuštenu kosu, ali takođe jako lepo pristaju uz zavezanu kosu u obliku repa ili niske punđe. Osim toga, vrlo su lake za oblikovanje i održavanje pa su sjajan izbor ako imate malo vremena, a želite sjajne rezultate. Ova verzija šiški odličan je izbor i kao prelazna frizura kada niste sigurni da li želite šiške jer se svi pramenovi bez problema i vrlo lako skupe u rep ili punđu.

Godine

Sa godinama licu sve bolje pristaju frizure koje uključuju slojevitost, a duge šiške koje sežu sve do jagodičnih kostiju su odličan odabir. Kraće frizure kao što je bob koji seže do čeljusti te je iza kraći nego napred takođe izgledaju sjajno, a slojevitost je i tu ključna, a posebno efektno izgledaju šiške sa strane.

Kurir.rs/A.A./tportal.hr

Bonus video:

00:06

CECA U NIKAD PROVOKATIVNIJEM IZDANJU! Haljina od čipke, ful šminka i frizura: ZAPALILA INTERNET! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track