ROLNICE SA JABUKAMA I SVUM GROŽĐEM: Spolja hrskave, a unutra SOČNE, a ovaj SASTOJAK će dodatno pojačati UKUS! (RECEPT, VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

KUHINJA

ROLNICE SA JABUKAMA I SVUM GROŽĐEM: Spolja hrskave, a unutra SOČNE, a ovaj SASTOJAK će dodatno pojačati UKUS! (RECEPT, VIDEO)

Žena -

Ukoliko tražite brzo rešenje za poslasticu od jabuka, imamo sjajan predlog za vas, ukusne i sočne rolnice za čiju pripremu vam je potrebno oko sat vremena, a cimet i suvo grožđe su tu da dodatno pojačaju ukus.

Sastojci:

  • 2 velike jabuke
  • 1/2 kg tankih kora
  • cimet
  • 100 gr suvog grožđa
  • 2 jaja
  • 1 kašika griza
  • 200 ml. jogurta
  • 50 ml. ulja
  • 1/2 praška za pecivo

Priprema:

Očistiti i izrendati jabuke. Dodati cimet i suvo grožđe i izjednačiti. U činiju sipati fogurt, dodati jaja pa malo izmutiti žicom. Ubaciti kašiku griza, prašak za pecivo i malo ulja i sve izjednačiti. Raširiti koru pa je premazati uljem. Staviti drugu koru preko nje i nju pouljiti.

Na dno staviti 3 pune kašike jabuka, rasporediti, saviti ivice i čvrsto uviti u rolnicu.

Pleh dobro podmazati pa poređati rolnice. Iseći makazama na željene dužine pa je preliti pripremljenim prelivom: peći na 200 stepeni oko 50 minuta. Po želji zasladiti.

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

00:58

Milica Mandić CRKVENO VENČANJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track