AKO VAM BUBULJICE IZLAZE NA OVIM MESTIMA, TO ZNAČI SLEDEĆE: Kineska medicina objašnjava kako su povezane sa nekim poremećajima
Foto: Profimedia

tako kažu

AKO VAM BUBULJICE IZLAZE NA OVIM MESTIMA, TO ZNAČI SLEDEĆE: Kineska medicina objašnjava kako su povezane sa nekim poremećajima

Žena -

Pojava bubuljica na bradi otkriva stanje želuca pa na tom delu mogu biti posledica jedenja mlečnih proizvoda i premasne hrane, a najčešće ukazuju i na probleme sa tankim crevom.

Bubuljice
foto: Profimedia

Čelo

Prema drevnoj kineskoj medicini lice se deli na zone na kojima se može očitati delovanje pojedinih organa. Čelo se, prema tome, povezuje sa probavnim sistemom. bubuljice mogu biti posledica nepravilnog rada tankog creva, ali i ishrane sa previše nezdravih masti. Imate li ih na tom mestu, preporučuje se da uravnotežite ishranu, smanjite unos masti i piti više tečnosti. Osim na probleme sa probavom, akne na čelu mogu ukazivati na dehidraciju organizma.

Između očiju

Područje između očiju povezuje se sa jetrom. Akne na tom delu mogu ukazivati na intoleranciju na hranu ili alergije. Neugodne akne mogu potaknuti i mlečni proizvodi i alkohol

Kyrie G, akne
foto: Printscreen/Instagram

Na ušima

Tamne mrlje i bubuljice na ušima mogu biti znak dehidracije i ukazivati na nepravilan rad bubrega. Isto važi i za kapke, ali bubuljice i na tom delu mogu pokazivati i da nešto nije u redu sa nadbubrežnim žlezdama.

Nos

Nos otkriva stanje srca, pa tako proširene pore i akne na tom delu mogu biti znak visokog krvnog pritiska. U tom se slučaju preporučuje se da se smanji unos nezdravih masti i zameniti ih omega-3 masnim kiselinama i u ishranu uključiti više povrća i voća.

akne, koža, crvenilo, dermatitis
foto: Profimedia

Na gornjoj strani obraza

Gornja strana obraza povezana je sa disajnim putevima. Akne na tom delu češće su kod pušača, astmatičara i ljudi koji žive u zagađenim područjima. Oni na donjoj strani znak su loše oralne higijene i mogućih infekcija desni.

Donja strana obraza

Češći su kod žena nego kod muškaraca i najčešće su posledica hormonalnih promena tokom PMS. Pojave li se iznad linije usana, to je znak da je počela ovulacija.

Brada

Brada otkriva stanje želuca pa akne na tom delu mogu biti posledica jedenja mlečnih proizvoda i premasne hrane. Takođe, najčešće ukazuju na probleme s tankim crevom.

Bubuljice
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./24sata.hr)

Bonus video:

04:23

JEDINA ŽENSKA TRUBAČICA U SRBIJI! Danijela progovorila o predrasudama sa kojima se borila BILO JE TEŠKIH MOMENATA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track