NE BACAJTE KORU OD BANANE! Napravite masku koja pomaže kod PODOČNJAKA i kesica ispod očiju! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

jednostavno

NE BACAJTE KORU OD BANANE! Napravite masku koja pomaže kod PODOČNJAKA i kesica ispod očiju! (RECEPT)

Žena -

Kalijum kog ima mnogo u banani može pomoći u hidrataciji i da spreči zadržavanje tečnosti u koži - što je odlično za smanjenje natečenosti i vrećica.

banane
foto: Profimedia / Nadya So

Teri Mlotek kaže kako njene natečene podočnjake svaki put umiri maska za oči od bananine kore. Za nju je to vredan recept za čist, blistav ten.

U smislu ublažavanja podočnjaka, banane se mogu pohvaliti i vitaminima C, E, B i A, antioksidansima koji mogu neutralizovati slobodne radikale i posvetliti kožu.

Studija je potvrdila da je i većina tih svojstava zapravo koncentrirana u kori, prenosi mbg. Osim Teri, i dermatolog dr Mamina Turegano, zaklinje se u masku od bananine kore za mladalački sjaj.

banana
foto: Profimedia

Maska od bananine kore

Za početak, uvek možete samo istrljati pasiranu bananu ispod očiju. To je pravi prirodni lek za otečene podočnjake.

1. Ostružite bela vlakna iz unutrašnjeg dela kore. Uradite to sa kašikom. Vlakna koja ste skinuli pomešajte sa aloe verom (ako nemate aloe veru upotrebite svoju omiljenu hidratantnu kremu). Pomešajte sve zajedno i nežno namažite ispod očiju. Ostavite oko pet do 10 minuta, a onda isperite mlakom vodom.

Bez obzira koji recept odabrali, preporučuje se korištenje bio banana, ako je moguće, jer ne želite razmazati na kožu potencijalno nadražujuće pesticide.

Banana
foto: Profimedia

Bonus video:

07:48

STIŽEM ZA 10 MINUTA: Oglas malog Nebojše digao celu Srbiju na noge

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track