NEKOLIKO NAVIKA U ISHRANI MOGU DA POVEĆAJU NIVO ENERGIJE: Jednostavne izmene u svakodnevnom životu mnogo pomažu, a evo i zašto
Foto: Profimedia

vredi probati

NEKOLIKO NAVIKA U ISHRANI MOGU DA POVEĆAJU NIVO ENERGIJE: Jednostavne izmene u svakodnevnom životu mnogo pomažu, a evo i zašto

Žena -

San je, naravno, jedan od najvažnijih faktora za povećanje zaliha energije našeg tela, ali i hrana igra veliku ulogu. Postoji nekoliko navika u ishrani koje mogu da povećaju nivo energije.

imunitet, hrana
foto: Profimedia

Uravnotežen doručak

Preskakanje doručka ili neuravnotežen obrok bogat ugljenim hidratima tokom jutra može da dovede do usporenja na kraju dana. Zašto se to dešava? Telo prirodno razgrađuje mišićno tkivo u toku noći, pa ako ga ne obnavljamo snabdevanjem gradivnih blokova tokom doručka, naš probavni sistem i energija počinju da se usporavaju.

Hrana pre spavanja

Ako jedemo kasno uveče, to može da ometa naš san, nanese štetu hormonima apetita i na kraju metaboličkim procesima u telu.

mirisanje hrane, mirisanje, hrana
foto: Profimedia

Kuvana hrana

Istina je da često nemamo vremena da pripremamo hranu, ali bi ipak trebalo da pronađemo tih pola sata ili sat da pojedemo domaći obrok. Okrećemo se gotovoj hrani, koja je previše obrađena. Naše telo je "dizajnirano" za varenje i metabolizaciju hrane kako bi dobilo potrebnu energiju, pa ako redovno jedemo visoko prerađenu hranu menjamo ovaj proces.

Hrana za povećanje energije

Hrana poput jogurta, jaja, oraha, semenki, maslina, voća i povrća, pružaju sve sirovine koje sutelu potrebne za bolji san, optimizuju varenje i štite telo i mozak. Pored toga, pružaju neophodnu energiju za dan pred nama.

mirisanje hrane, mirisanje, hrana
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./Real Simple)

Bonus video:

00:15

ANASTASIJA RAŽNATOVIĆ KAO BARBI! Cecina naslednica nema modni promašaj, opet je pokazala zbog čega je svi KOPIRAJU! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track