GREŠKE KOJE STVARAJU BORE: Zbog ovih navika izgledate starije i do 10 godina! Ujutru izbegavajte OVO
Foto: Profimedia

NEGA SPOLJA I IZNUTRA

GREŠKE KOJE STVARAJU BORE: Zbog ovih navika izgledate starije i do 10 godina! Ujutru izbegavajte OVO

Žena -

Istina je da pojavu bora ne možete zaustaviti, ali njihovu vidljivost možete umanjiti, ali i pogoršati.

Kako ne biste izgledali starije nego što zaista jeste, pokušajte da izbegnete neke od najčešćih jutarnjih rutina koje narušavaju vaš mladoliki izgled.

Preterano tretirate kožu lica

Suvo lice izgleda starije, objašnjavaju stručnjaci i tvrde kako koža tokom godina smanjuje proizvodnju masti, a upravo tada i bore i pore postaju vidljivije. Kako ne biste sami ubrzavali proces starenja, predlaže se dubinsko pranje kože lica pre spavanja, a kao jutarnju rutinu preporučuje se umivanje mlakom vodom.

umivanje, žena
foto: Profimedia

Zaboravljate na zaštitni serum

Osim lošeg uticaja UV zraka na kožu lica, iz okoline vrebaju i drugi zagađivači koji podstiču prerano starenje. Iz tog razloga preporučuje se nanošenje seruma s antioksidansima pre nanošenja prajmera, a najbolje bi bilo i korišćenje seruma s vitaminima C i E.

Ne pijete dovoljno vode

Ukoliko ujutro, čim oči otvorite, posežete za kafom, nikako ne zaboravite ni vodu. Nedovoljna hidratacija kožu će učiniti suvom, a samim tim će i pokazatelji starosti postati vidljiviji.

voda
foto: Shutterstock

Izbegavate vežbanje

Dok fizička aktivnost podstiče mikrocirkulaciju lica i samim tim vlaži kožu lica, nedostatak vežbanja izaziva bled izgled kože. Fizička aktivnost takođe donosi i neke dugoročne dobrobiti po izgled kože jer usporava ćelijsko starenje kože.

Preterujete sa puderom

Prekrivanje nepravilnosti na koži lica debelim slojem pudera učiniće vas samo starijim jer će istaći pore, a ovo pravilo posebno je bitno zimi kada se koža dodatno isušuje. Koristite manje količine pudera i sunđer za nanošenje, kojim nećete moći dodatno da istaknete nepravilnosti i preterate.

Oči, Doktor
foto: Shutterstock

Nedovoljno negujte predeo oko očiju

Oči su najbolji pokazatelj starosti, pa je briga o njima ključna u očuvanju mladolikog izgleda. Dakle, obavezna je upotreba kreme za područje oko očiju ujutru i uveče, a ništa manje važna nije ni krema sa zaštitnim faktorom. Bez obzira na to o kojem se godišnjem dobu radi i koliko je sunčano, naočare za sunce i krema su obavezna oprema.

(Foto: Profimedia)

04:49

Influenserka Bojana Mutić otkrila šta se krije iza blještavih profila i bloga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track