OVAJ SASTOJAK U RUSKOJ SALATI NAPRAVIO JE PRAVU DRAMU: Ovako je sada jedu Rusi, a Srbi su zbog toga poludeli! SKRNAVLJENJE!
Foto: Profimedia

neverovatna kombinacija

OVAJ SASTOJAK U RUSKOJ SALATI NAPRAVIO JE PRAVU DRAMU: Ovako je sada jedu Rusi, a Srbi su zbog toga poludeli! SKRNAVLJENJE!

Žena -

Ruska salata je kraljica slanih đakonija i glavnih jela. Ipak, Rusi su odlučili da je malo začine i dodaju "tajni sastojak".

A njihov novi adut u ruskoj salati su mandarine, verovali ili ne. Jedna tviterašica čula je za ovaj novi recept, pa je odlučila da ga isproba, a kako joj se svidelo, podelila je sa svojim pratiocima na pomenutoj društvenoj mreži. Ipak, nije dobila baš tako lepe komentare za "skrnavljenje" svete ruske salate.

Sve što niste znali o salati bez koje ne može da prođe praznična trpeza "Sledeći put će se setiti i vodkom da je začine, pazite šta vam kažem", "Razdvojićemo salatu i mandarine", bili su neki od komentara, a dalje se razvila diskusija da li je ruska salata uopšte "ruska" ili smo to mi izmislili i nazvali je tako.

ruska salata
foto: Profimedia

"Proveo sam dosta vremena sa Rusima. Svaki Božić bi neko od Rusa studenata dolazio kod mene u Pale pošto je daleko Sant Piter i Moskva. Nikad niko nije vidio ovo sto mi zovemo ruska. Mislim da ste izmanipulisani. Ovo Rusi ne rade", napisao je jedan tviteraš, a zatim dobio more odgovora.

"Stoličnaja salata u čemu je vaš problem tačno da oko jedne salate imate potrebu da negirate postojanje iste pogotovo što je tu salatu napravio francuski kuvar u Moskvi?", napisao je drugi i dodao dalje:

"Ta salata što mi zovemo "ruska" je varijacija salate koju sam spomenuo a u samoj Rusiji postoji bezbroj varijacija iste salate".

No, koja je varicaja u pitanju, nevažno je, ovde je reč o manda.

kurir.rs/blicžena

Bonus video:

02:07

KRALJICA NOVOGODIŠNJE TRPEZE: Kako da vam ruska salata uvek ispadne vrhunski (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track