HOĆETE TOP LINIJU KAO ANA IVANOVIĆ? Ona ima SAVRŠEN RECEPT za BOŽIĆNE MEDENJAKE i to bez brašna i šećera! Jedete a ne gojite se!
Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN, Profimedia

recept

HOĆETE TOP LINIJU KAO ANA IVANOVIĆ? Ona ima SAVRŠEN RECEPT za BOŽIĆNE MEDENJAKE i to bez brašna i šećera! Jedete a ne gojite se!

Žena -

U većini porodica običaj je da se u danima pred Novu godinu i Božić pripremaju božićni medenjaci, a ako vas brinu kalorije ovih ukusnih keksića i vodite računa o liniji, onda će vas sigurno obradovati recept za iste bez šećera i brašna, koje sprema Ana Ivanović!

Recept je podelila proslavljena teniserka Ana Ivanović, a jedva čekamo da i sami isprobamo ove sočne, mirisne keksiće zbog kojih ne grize savest.

Ana Ivanović
foto: Profimedia

"Isprobajte ovaj neverovatni recept za božićne kolačiće i javite mi da li ste uživali u njimam koliko i moja porodica i ja", napisala je Ana uz fotografiju svojih kolačića.

Sastojci:

  • 300 g banana
  • 160 ml bademovog mleka
  • 100 g tahinija (od oljuštenih semenki susama)
  • 2 kašičice jabukovače (cidera od jabuke)
  • 110 g meda (ili manje po ukusu)
  • 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
  • 240 g ovsenih pahuljica
  • 50 g bademovog brašna (samlevenih blanširanih badema)
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pomešajte bananu, mleko, tahini, jabukovaču, med i ekstrakt vanile dok smesa ne postane glatka. Dodajte sve preostale sastojke osim ovsenih pahuljica i ručno umutite. U blenderu izmiksajte ovsene pahuljice sve dok ne dobijete brašno od njih, pa dodajte u prethodno pripremljenu smesu i dobro izmešajte. Sipajte smesu u željene kalupe za božićne kolačiće, pa ih stavite u pleh premazan puterom. Pecite oko 25 minuta, pa ostavite kolačiće da odstoje i ohlade se van rerne. Pospite šećerom u prahu i uživajte.

kurir.rs

Bonus video:

11:32

RECEPT ZA BRZO SPREMANJE NJOKA U PARADAJZ SOSU! Jedan trik će vam olakšati posao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track