ŽENE NASRNULE NA BOTOKS I HIJALURON! Lekar otkriva tajne estetskih procedura
Foto: Shutterstock

nEGA KOŽE

ŽENE NASRNULE NA BOTOKS I HIJALURON! Lekar otkriva tajne estetskih procedura

Žena -

Došla je zima, a sa hladnim vremenom javlja se potreba za posebnom negom kože. Lepa koža postala je imperativ, a sve nas zanima kako da izgledamo što lepše naročito u susret Novogodišnjim praznicima.

Doktorka Tamara Todorović sertifikovani lekar estetske hirurgije za Kurir televiziju okriva nam šta je to potrebno za ulepšavanje našeg lica:

- Sada je idealno vreme da počnemo da počnemo sa intervencijama za ulepšavanje, postoji niz ne invazivnih estetskih procedura kojima možemo da hidriramo kožu, pospešujemo regeneraciju kože, utičemo na podmlađivanje kože. Postoji primena hijluronskih filera gde već istog dana vidimo rezultate. Postoji par dana otoka obično taj dana i sutradan - kaže Tamara za Puls.

Tamara Todorovi', nega lica
foto: kurir televiyija

Doktorka nam takođe objašnjava o razlici botoksa i hijalurona:

- Botoks se najčešće radi za gornju trećinu lica i za mimične bore, bore na čelu i bore oko očiju. Dok se hijaluron radi za nadoknadu gubitka volumena u srednjoj i donjoj trećini lica. Sa hijaluronom možemo da korigujemo nadoknadu gubitka u regiji jagodica, možemo da korigujemo nos, usne, bradu. Ono što je bitno jeste da botoks reaguje i preventivno to znači da ako krenete sa tim ranije nećete u kasnijim godinama imati potrebu za njim, botoks je lek koji se aplikuje u mišić on relaksira mišić i samim tim odvikava pacijente od mimike što znači da u kasnijim godinama ne pravite nove bore. Naravno sve estetske procedure moraju da rade sertifikovani lekari - otkriva Tamara Todorović.

Ako se premišljate oko otoka i koliko traje doktorka nam otkriva koliko on zapravo traje i koji delovi lica su najosetljiviji.

- Usne su najviše sklone otoku. Otok je prisutan taj dan i sutradan, već kasnije sve manje i manje. Za sve druge regije na licu se ne vidi otok. Treba insistirati na individualnom prisustvu naravno -

Tamara Todorovi', nega lica
foto: kurir televiyija

Postoje i ljudi koji imaju strah od igli. Zato i za njih postoji procedura koja ih ne koristi.

- Postoje i aparaturne procedure koje su ne invazivne, nemamo iglice, to je recimo Venus legasi u okviru koga imamo 4 funkcije koje se objedine u jednom aparatu: radio talasi, magnetno polje, sukcije i povratne informacije u realnom vremenu i posle njega isto zablistate. Tretman traje oko pola sata. Samo što je privremen - kaže lekar estetske medicine.

Što se tiče muškaraca, doktorka je otkrila šta je najpopularnije.

- Muškarci obično rade kosu. Sprečavamo opadanje kose i muškarci obično rade botoks.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:40

DR KRISTINA ŠOKIRALA: BOTOKS JE LEK, ON DOLAZI IZ PRIRODE! Savetuje da se daje i maloj deci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track