MUŽ PREMINUO, A ONA SVAKOG DANA IŠLA OVDE DA BI MU ČULA GLAS: Potresna priča o večnoj ljubavi i dobrim ljudima vraća nadu! VIDEO
Foto: Printscreen/Youtube

prelepo

MUŽ PREMINUO, A ONA SVAKOG DANA IŠLA OVDE DA BI MU ČULA GLAS: Potresna priča o večnoj ljubavi i dobrim ljudima vraća nadu! VIDEO

Žena -

Doktorka Margaret Mek Kolum, iako nema potrebe da toliko često koristi gradski prevoz, svakog dana odlazi u podzemnu železničku stanicu Embenkment u Londonu i to iz najtužnijeg razloga - da bi čula glas svog pokojnog muža.

Fraza kojom se pre dolaska svakog voza putnici upozoravaju da ne prilaze koloseku za druge je samo još jedno bezbednosno upozorenje, međutim, za Margaret je način na koji čuva sećanje na svog pokojnog muža Osvalda Lorensa, piše Unilad.

Margaretin suprug bio je glumac koji je pozajmio, čiji glas je snimljen za najavu Severne linije tokom pedesetih godina. Par se upoznao 1992. i živeo u severnom delu Londona sve do Lorensove smrti 2007. godine.

"Otkad je umro, sedela bih i čekala sledeći voz samo da čujem njegov glas", izjavila je Margaret i objasnila kako joj je snimak pomogao da održi sećanje na svog supruga.

Međutim, od 1. novembra 2012. Osvaldov glas je utihnuo, a zapanjena Margaret se obratila upravi javnog prevoza kako bi saznala šta se dogodilo.

"Raspitala sam se i rečeno mi je da je uveden novi digitalni sistem, pa njegovog glasa više neće biti", prisetila se Margaret, a ljubazno osoblje kada je čulo njenu dirljivu priču pobrinulo se da dobije snimak glasa svog supruga.

Ipak, priča se tu ne završava.

Direktor londonske podzemne železnice, Najdžel Holns, otkrio je kako je osoblje dirnuto Margaretinom pričom, pa su odlučili da joj izađu u susret.

"Bili smo veoma dirnuti njenom pričom, pa je osoblje ušlo u trag snimku i ne samo da su ga poslali Margaret, već rade na obnavljanju najave na stanici Embenkment", izjavio je Holns.

Posle napornog rada i pretraživanja arhive i obnavljanja trake, Margaret je za Novu godinu ponovo čula glas svog supruga, a njena dirljiva priča zabeležena je 2014. godine u kratkom filmu.

"U njegovu čast i zbog Margaret, odlučili smo da pustimo njegov glas tri puta pre nego što svaki voz uđe u stanicu i pre nego što damo naša dodatna saopštenja", dodaju iz železnica.

Bonus video:

00:15

Verila se glumica Anja Alač: Zaprošena u pozorištu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track