PREMINULA POZNATA GLUMICA: Borila se kao lavica, ali nije uspela da pobedi, imala je 65 godina
Foto: Printscreen/Youtube

velika tuga

PREMINULA POZNATA GLUMICA: Borila se kao lavica, ali nije uspela da pobedi, imala je 65 godina

Pop kultura -

Egipatska glumica Maha Abu Uf preminula je nakon duge borbe sa bolešću u 65. godini.

Vest je saopštio umetnik, Munir Makram, član Predstavničkog veća Sindikata glumačkih profesija, ističući da će je sahraniti u četvrtak prenosi Alo.

Maha Abu Auf, diplomirala je na američkom univerzitetu u Kairu, a sa pokojnim bratom Izat Abu Aufom i tri sestre osnovala je i bend "Četiri Em" krajem sedamdesetih godina prošlog veka.

Međutim, uprkos prestanku rada benda, nastavila je sa umetiničkim radom i ostvarila mnogobrojne uloge u bioskopu i televiziji, a ona i Izat Abu Auf su nastavili da predstavljaju porodicu na umetničkom polju.

Maha Abu Uf, umetnica, Egipat
foto: Printscreen/Youtube

Pokojna glumica pojavila se u više od 120 umetničkih ostvarenja, od kojih je najnovije serijal "Somotska svila", prikazan prošle godine, dok su najpoznatiji projekti u kojima je učestvovala na televiziji "Fares bez konja" i "Ragel i Setat"

Stanje tuge i šoka zavladalo je u umetničkoj zajednici nakon vesti o njenoj smrti, pogotovo zato što nije objavljeno njeno zdravstveno stanje, odnosno javnost nije bila upoznata da boluje od smrtonosne bolesti, pa je njen odlazak iznenadio sve.

Bila je poznata i po dobročinstvu u umetničkoj zajednici, a svima je bila kao majka zbog čega je veliki broj zvezda izrazio šok i tugu povodom njenog odlaska!

(Kurir.rs)

Bonus video:

07:09

DAMIR OKANOVIĆ: Saobraćajne nezgode glavni uzrok za SMRT MLADIH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track