DA LI STE ZNALI? Evo kada se vide prvi rezultati kozmetičkih proizvoda i šta je bitno u celom procesu
Foto: Shutterstock

Period testiranja

DA LI STE ZNALI? Evo kada se vide prvi rezultati kozmetičkih proizvoda i šta je bitno u celom procesu

Žena -

Da biste bili sigurni da vam krema, serum, losion ili neki drugi preparat za negu u potpunosti odgovaraju, morate da ih koristite skoro mesec dana

Kada bi svaka žena (pa i muškarac) napravila detaljnu računicu svih proizvoda koji su prošli kroz njene ruke, odnosno lice, sigurni smo da bi spisak bio poprilično dugačak. To i ne bi bio toliko veliki problem da smo s većinom njih bili zadovoljni, ali teglice i flašice u koje smo ulagali sve nade da će rešiti pokoju nepravilnost na licu neretko ipak završe u kanti za smeće ili se nekome proslede dalje... Da biste izašli iz ovog začaranog kruga neprestane kupovine i bacanja proizvoda, važno je da se nekoliko stvari uzme u obzir.

Budite strpljivi

krema, Lice, Nega
foto: Shutterstock

Vrlo često u želji za besprekornim izgledom kože lica spremni smo je opteretiti raznovrsnim proizvodima za negu, ali u tom procesu ne dozvoljavamo koži da "odradi svoje" kako bismo na kraju krajeva mogli da dobijemo pravi uvid u kvalitet proizvoda. Nestrpljenje u nezi je, realno, naš najveći neprijatelj, jer od proizvoda koje koristimo očekujemo da preko noći naprave pravo čudo na licu, što, ruku na srce, baš i nije moguće.

Ne manje od 28 dana

krema, lice, Nega
foto: Shutterstock

Kako bismo videli odgovara li nam neki proizvod ili ćemo se na kraju ipak morati s istim i pozdraviti, potrebno je određeno vreme, a poslednja istraživanja su pokazala i tačan broj dana koliko je koži potrebno da na neki proizvod odreaguje. Tako je 28 dana sasvim dovoljan period za testiranje nekog proizvoda i dobijanje kompletnog uvida odgovara li nam isti i uklapa li se u našu standardnu rutinu nege. Takođe, nikako ne smete smetnuti s uma da je u ovom periodu i te kako važan kontinuitet, osim ako ne osetite ili primetite pogoršanje na licu u vidu peckanja, crvenila, izbijanja bubuljica ili nekih drugih nepravilnosti - tada slobodno možete završiti fazu ispitivanja jer vam proizvod očigledno ne odgovara.

Ipak budite oprezni

Ukoliko u međuvremenu primetite bilo kakvu iritaciju u vidu crvenila, svraba, pojave akni ili zatezanja kože, prekinite korišćenje

Ne ustručavajte se da zatražite tester

Ono što će vam tako|e pomoći u pronalasku idealnog proizvoda su testeri, koje sve veći broj ozbiljnih brendova ima u svojoj ponudi, pa tako od prodavačice u parfimeriji ili drogeriji slobodno zatražite jedan pre kupovine željenog proizvoda!

kozmetika, koža
foto: Shutterstock

Kurir/Lena/N.B.

Bonus video:

00:24

Milica Pavlović pokazala kako izgleda bez trunke šminke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track