POMOZITE USNAMA U ZIMSKOM PERIODU: Napravite prirodne maske za HIDRATACIJU i NEGU i to od stvari koje već imate u kući! (RECEPT)
Foto: Profimedia

vredi probati

POMOZITE USNAMA U ZIMSKOM PERIODU: Napravite prirodne maske za HIDRATACIJU i NEGU i to od stvari koje već imate u kući! (RECEPT)

Žena -

Koža usana je osetljiva. Na primer, četiri puta je tanja od kože lica, a i na ovom delu tela nemamo lojne žlezde, što znači da izostaje prirodna zaštita od dehidratacije u vidu prirodne masnoće - sebuma i zato je potrebno dodatno da negujemo usne.

Balzami za usne nisu dovoljni, usne treba negovati i maskama, a ovu su tri prirodne maske posle kojih će vam usne biti hidrirane i sjajne.

usne, karmin, roze
foto: Profimedia

Piling maska za mekane usne

Šećer i med su divni sastojci za slatku masku koja deluje kao piling i hidrira usne. Pošto svi imamo ova dva sastojka nema prepreke za praktikovanje ovog malog korisnog trika.

Pomešajte kašićicu meda sa kašičicom šećera, a zatim smesu nanesite kružnim pokretima po usnama. Masirajte 5 minuta, nakon čega je potrebno da isperete usne mlakom vodom i nanesete balazam koji inače koristite.

sir, med
foto: Profimedia

Med i limun za oporavak usana

Ovo je sigurno jedna od najjednostavnijih maski za usne za čiju pripremu će vam biti potrebna samo dva sastojka koja sigurno imate u kuhinji. Iscedite pola limuna i pomešajte sa jednom kašikom domaćeg meda. Kada dobijete kompaktnu smesu, nanesite je na usne i sačekajte 15ak minuta, nakon čega isperite usne mlakom vodom.

Prirodna zaštita od sunca za usne od grčkog jogurta i kivija

Kao i ostali delovi tela i usne su lišene melalnina. Zbog toga, koriščenjem ove fantastične maske za usne, obezbedićeš svojim usnama adekvatnu zaštitu.

Iseckajte pola kivija, pa zajedno sa dve kašike grčkog jogurta sastojke ubacite u blender. Namažite masku na usne i ostavite neka deluje 10 minuta. Višak koji se zadržao na vašim usnama, možete da oprete mlakom vodom ili obrišete peškirom.

limun
foto: Shutterstock

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

05:40

Hristina Piskulidis, Jasmina Ana i Kristina Ferari o ekspanziji prostitucije u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track