OVO JE MALI VODIČ ZA BILJKE: Koje cveće pokloniti za useljenje, diplomu ili rođendan
Foto: Profimedia

IZABERITE PRAVO

OVO JE MALI VODIČ ZA BILJKE: Koje cveće pokloniti za useljenje, diplomu ili rođendan

Žena -

Obeležavanje važnijih srećnih događaja u životu, mogu se izraziti cvetom ili buketom cveća. Za takve prilike biraju se cvetovi vedrih boja koji ocrtavaju veselo raspoloženje.

Ako ste sentimentalnog duha, možete doneti presovano cveće. Njihov vek je duži pa će lepo izgledati u foto albumima sa fotografijama srećnih trenutaka. Stručnjaci za hortikulturu ističu da svaka prilika ima svoj cvet i u nastavku daju nekoliko preporuka:

Orhideje

Jedinstvenog izgleda i prepoznatljivosti, orhideje kao rezano cveće imaju dužu postojanost u odnosu na ostalo cveće. Savršen su poklon na promocijama diploma, te svaka boja obeležava drugo značenje. Ljubičasta orhideja idealna je za supružnika koji je upravo diplomirao, jer se time ističe divljenje i poštovanje njegovog postignuća. Žuta orhideja znači radost i nove početke, koja bi više odgovarala prijateljima ili članovima porodice. Narandžastom orhidejom se dragoj osobi iskazuje ponos zbog njenog uspeha.

Orhideja
foto: Profimedia

Ruže

U slučaju nedostatka ideja, ruže su, kao klasično cveće, uvek dobar izbor. Buket ruža može biti u crvenoj boji ili u kombinaciji više boja. Žutim ružama na razigran pristup iskazuju se radost i divljenje, dok narandžaste iskazuju jedinstvenost i entuzijazam. Crvene simbolizuju ljubav. Iako asociraju na romantiku, buket ruža takođe može biti poklon za rođendan. Bele ruže označavaju iskrene namere, a žute simbolizuju polet i pozitivne misli. Ružičaste ruže, međutim, znače uvažavanje i divljenje.

Ruže
foto: Profimedia

Sezonsko cveće

Svaki cvet je povezan sa svakom stranicom kalendara. Kao rođendanski poklon, možete slavljeniku pokloniti cveće koje je povezano s mesecom njegovog rođenja. Tako recimo, ako je osoba rođena u martu, pošaljite joj proletnje narcise. Takođe, ako je rođena u junu, poklonite joj buket ruža.

Cveće
foto: Profimedia

Lekovito i začinsko bilje

Za prijatelja koji se useljava u novi dom, začinsko bilje je vrlo praktičan i dekorativan poklon. Omiljeno začinsko bilje ili manji začinski vrt, ispuniće dom atraktivnim mirisom.

začinsko bilje, stan, cveće
foto: Profimedia

Sukulenti

Biljke za koje nije potrebno puno pažnje i truda interesantan su poklon za useljenje. Dostupni su u velikom broju zelenih, pa do ljubičastih nijansi, koje će se savršeno uklopiti u svaki prostor.

Kaktus
foto: Profimedia

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:01

Sad i cveće može da se kupi sa aparata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track