BRUTALNO ISKRENI SAVETI STARIJIH LJUDI: Nemojte se jednog dana probuditi i shvatiti NISTE URADILI stvari o kojima ste ste sanjali
Foto: Profimedia

JER ŽIVOT NEMA REPRIZU

BRUTALNO ISKRENI SAVETI STARIJIH LJUDI: Nemojte se jednog dana probuditi i shvatiti NISTE URADILI stvari o kojima ste ste sanjali

Žena -

Teško je videti širu sliku sopstvenog života ako ste zaglavljeni u svakodnevici, pretrpani poslom ili ako imate previše porodičnih obaveza. Međutim, možda vas ove reči iskusnijih ljudi, koji su već sve to prošli, nateraju na razmišljanje i pomognu vam da shvatite da život nema reprizu, šta su prioriteti i da bi trebalo da uživate u trenutku.

* Možda ćete imati dug život, ili će vaš život biti kratak - ko zna. Ali u svakom slučaju, žalićete šti niste bolje pazili na sebe u mladosti.

* Stvari su samo stvari. Nemojte biti opsednuti materijalnim stvarima, cenite vreme i iskustva.

* Ljubomora uništava veze. Verujte svojoj drugoj polovini, jer kome drugom ćete verovati?

* Najvažnija osoba u vašem životu je osoba koja je pristala da deli svoj život s vama. Tako se i ponašajte prema njoj.

ljubav, stariji par, poštovanje
foto: Profimedia

* Ljudi uvek kažu: "Pobrinite se da dobijete posao gde ćete raditi ono što volite! " Ali to nije najbolji savet. Pravi posao je onaj koji nekim danima volite, drugim danima ga podnosite, a i dalje vam plaća račune. Skoro niko nema posao koji voli svaki dan.

* Godine prođu dok trepneš. Nemojte se premladi ženiti i udavati. Živite svoj život. Putujte. Bavite se svačim. Bez obzira na to koliko para imate. Spakujte torbe i idite gde god možete da priuštite. Dok niko ne zavisi od vas, ne kupujte stvari. Nikakve stvari. Vidite svet!

globus, svet
foto: Profimedia

* Ne uzimajte život ozbiljno. Čak i ako vam se stvari čine mračne i beznadežne, pokušajte da se nasmejete tome koliko je život blesav.

stariji čovek, deda
foto: Profimedia

* Pravi prijatelj će dotrčati ako ga zovnete u dva ujutru. Svi ostali su samo poznanici.

* Deca odrastaju isuviše brzo. Iskoristite maksimalno vreme koje provodite s njima.

Porodica, Sreća, Sve generacije
foto: Profimedia

* Niko nikad nije umro žaleći što nije radio više. Budite vredni, ali nemojte stavljati posao ispred porodice, prijatelja ili sebe.

* Jedite i vežbajte kao da ste dijabetičar i srčani bolesnik koji je imao moždani udar - da to nikad ne postanete.

* Možda ovaj i nije tako dubokouman kao ostali, ali je važan: čistite zube koncem, problemi sa zubima su grozni.

* Ne uzimajte ničiji savet kao zapovest. Možete zatražiti savet od nekoga koga poštujete, ali onda razmotrite svoju situaciju i donesite svoju odluku.

* Zglobovi koje povredite danas će vam se osvetiti kasnije. Čak i ako mislite da ste se potpuno oporavili.

* Imamo samo jednu šansu na ovoj planeti. Nemojte se probuditi i shvatiti da imate 60 godina, a da niste uradili stvari o kojima ste sanjali.

prijatelji, radost, sreća
foto: Profimedia

* Umesto da pošaljete poruku, podignite slušalicu i nazovite nekoga. Nazovite majku, razgovarajte ni o čemu posebno. To su trenuci koje treba ceniti.

* Plaćajte račune i izbegavajte dugove.

* Ako sanjate o tome da ste neko ili da radite nešto što vam se čini nemogućim, ipak probajte. S godinama i kako postajete odgovorni za druge ljude, to će postajati sve nedostižnije.

* Kad upoznate nekoga prvi put, zastanite i shvatite da zapravo ne znate ništa o njemu. Vidite rasu, rod, godine, odeću. Zaboravite sve to. Ne znate ništa. Ove pretpostavke zasnovane su na predrasudama koje vam se jave u glavi zbog toga što vaš mozak voli kategorije, a one ograničavaju vaš život i živote drugih ljudi.

Ruke, sloga
foto: Profimedia

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

02:28

Ljupka Stević dala Ceci savet nakon raskida sa Bogdanom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track