ŽENE, OVO JE KLJUČ USPEŠNOG BRAKA: Istraživanje pokazalo čemu treba da težite da biste bile ZADOVOLJNE i ISPUNJENE u odnosu
Foto: Profimedia

razmislite o ovome

ŽENE, OVO JE KLJUČ USPEŠNOG BRAKA: Istraživanje pokazalo čemu treba da težite da biste bile ZADOVOLJNE i ISPUNJENE u odnosu

Žena -

U slučaju da je samo suprug nesrećan, celokupna veza pati mnogo manje, zaključuju naučnici.

Istraživanje sprovedeno na 394 parova otkrilo je da ne samo da zadovoljstvo žene igra veliku ulogu u tome kakav će brak biti, već su, uglavnom, muškarci srećniji u odnosima nego žene. Ali kada je u pitanju opšte zadovoljstvo životom, kako su se supruge osećale u braku direktno je uticalo i na to da li je suprug srećan ili ne.

Žena vuče konce

Žena, Zdravlje, Srećna žena
foto: Profimedia

Kao razlog zašto je poslovica "srećna žena - srećan život" istinita naveli su činjenicu da je supruga ta koja je spremnija da udovoljava drugima. Ako je supruga srećna u svom braku, ona će se potruditi da stvori pozitivno iskustvo svom suprugu. Dakle, možda ga više sluša, nudi mu više emocionalne podrške ili mu možda nudi više pomoći u svakodnevnim aktivnostima. Takođe, nesrećna žena će verovatno pre o tome razgovarati nego suprug, a češće će biti i spremna na svađu.

Razgovor je važan

muvanje, flert, par, restoran, dejt, sastanak, osmeh, crveno, crvena haljina, paž
foto: Profimedia

S druge strane, muškarci će sve držati u sebi i tako dozvoliti netrpeljivosti da naraste, a supruge često neće ni biti svesne da nešto nije u redu. Naučnici kažu da je to posebno istinito za starije parove iz generacija kada se baš i nije razgovaralo o emocijama. Samo ukoliko par razgovara o svojim emocijama, ma koliko im to bilo bolno, mogu biti zaista srećni i uspešni kao partneri. Bračni parovi duguju sebi da stave sve karte na sto, i da se ne stide tog procesa.

(Kurir.rs)

03:19

Vodič koji edukuje mlade o digitalnom nasilju i zaštiti ličnih podataka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track