NE UZBUĐUJTE SE AKO PRVI POKUŠAJ PROPADNE: To se mnogima dešava, ne znaju da je ovo PRAVA TEHNIKA (RECEPT)
Foto: Printscreen/Tik Tok

PRIPREMITE poširano jaje

NE UZBUĐUJTE SE AKO PRVI POKUŠAJ PROPADNE: To se mnogima dešava, ne znaju da je ovo PRAVA TEHNIKA (RECEPT)

Žena -

Naučite kako i posao ćete uspešno završiti za tren. Ovo su trikovi kako da poširano jaje uvek bude ukusno i taman kako treba. Čak i za najnaprednije kuvare kod kuće, poširano jaje može izazvati dosta problema jer je njegova priprema veoma nezgodna.

Belance treba da bude pahuljasto i tvrdo, žumance mekano i da curi, a to ćete postići ako iz frižidera izvadite hladno, sveže jaje: belance je od niske temperature kompaktno, svežina mu daje punoću.

jaje, jaja
foto: Printscreen / TikTok

U posudu u kojoj ćete da kuvate jaja, nakon što ste ih oprezno razbili (žumance ne sme nikako da se razlije!), sipajte dve kašike sirćeta. Nemojte da stavljate so jer će to jaja da razvodni.

Pripazite takođe da voda u kojoj su jaja blago ključa sve vreme, ali nikako da kipi jer će se belance razdvojiti.

Posle četiri minuta pred sobom ćete imati pravo poširano jaje!

SASTOJCI ZA JEDAN OBROK:

1 jaje

1 velika kašika listova peršuna, bosiljka ili vlašca

sirce
foto: profimedia

2 velike kašike sirćeta

1/2 male kašike maslinovog ulja

so, biber

1 tost ili prepečen hleb

PRIPREMA:

1. Stavite jaje u uzavrelu vodu da se kuva dva do tri minuta.

2. Kad izvadite izvadite, pažljivo ga spustite na kuhinjski papir da se ocedi.

3. Poslužite poširano jaje na prepečenom tostu ili prepečenom hlebu, začinite biberom i solju prema ukusu, prelijte sa malo maslinovog ulja i ukrasite svežim listovima peršuna, bosiljka ili vlašca.

4. Možete poširano jaje poslužiti samostalno na tostu ili prepečenom hlebu, ili uz dodatak sveže paprike i paradajza.

jaja
foto: Profimedia

Kurir.rs/Lena/B.M.

Bonus video:

11:32

RECEPT ZA BRZO SPREMANJE NJOKA U PARADAJZ SOSU! Jedan trik će vam olakšati posao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track