ŽENE KOJE VIŠE ZARAĐUJU ČEŠĆE GLUME ORGAZAM: Istraživanje pokazalo da NE ŽELE da urade OVO i time SVE UNIŠTE
Foto: Shutterstock

IMA SMISLA

ŽENE KOJE VIŠE ZARAĐUJU ČEŠĆE GLUME ORGAZAM: Istraživanje pokazalo da NE ŽELE da urade OVO i time SVE UNIŠTE

Žena -

Prema nedavnom istraživanju objavljenom u časopisu "Social Psychological and Personality Science", mnoge žene još uvek glume orgazam. Ono što je posebno zanimljivo u vezi s rezultatima istraživanja jeste da su žene koje zarađuju više novca od svog partnera glumile orgazam dvostruko češće od žena kod kojih to nije slučaj.

krevet, par, veza, brak, seks, intimni odnosi
foto: Profimedia

Razlog: nesigurnost partnera

Zli jezici bi tvrdili da je žensko ponašanje posledica krhkog muškog ega. Ali, nauka takođe potvrđuje da su posebno žene s visokim prihodima, koje su svog partnera doživljavale nesigurnim, češće glumile orgazam. Manje komunikacije dovodi do manje želje

Istraživanje je takođe pokazalo da su žene s visokim primanjima manje otvorene po pitanju svojih seksualnih želja i preferencija, posebno kada su verovale da je muškost njihovog partnera ugrožena. To je pak neizbežno dovelo do toga da žene doživljavaju manje užitka i manje orgazama tokom seksa, jer su bile potpuno fokusirane na zadovoljavanje potreba svog partnera.

seks, spavanje
foto: Shutterstock

Ponašanje koje šteti obema stranama

Seks treba shvatiti kao izraz zadovoljstva i požude, a ne kao produžetak tradicionalnog shvatanja uloga muškarca i žene. Lažiranjem orgazma žene ne štete samo sebi, nego i svojoj vezi, u kojoj muškarci i žene imaju jednako pravo na zadovoljenje svojih seksualnih potreba.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

02:56

PSIHIJATAR JOVAN MARIĆ O SEKSUALNOM ODNOSU: Primarno je UŽIVANJE, evo šta treba da stoji u PRIRUČNIKU za seks!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track