Nema šanse da vam ovaj recept ne uspe, a veoma brzo se pravi. Jedino na šta morate da obratite pažnju je to da vam susam prilikom prženja ne izgori, jer će u tom slučaju kolač biti gorak i neukusan.
Sastojci:
120 g maslaca ili margarina
4 kašike meda
5 kašika šećera
100 g čokolade
100 g mlevenog keksa
100 g mlevenih oraha
200 g susama
Priprema:
1. Susam kratko propržiti u suvoj šerpi (nipošto ne sme da izgori). U drugoj šerpi sjediniti med, margarin, izlomljenu čokoladu i šećer, pa zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije ujednačena smesa. Potom skloniti s ringle pa dodati prženi susam, mleveni keks i orahe i dobro izmešati.
2. Od pripremljene smese praviti kuglice (ili oblikovati salamu) i ostaviti u frižideru da se pre služenja stegnu.
Kurir.rs/N.B.
Bonus video: