OVA BOJA JE PONOVO U MODI! KAKO DA VAM DOM BUDE KAO IZ ČASOPISA: Saveti dizajnera uz koje nikako ne možete da pogrešite!
Foto: Shutterstock

enterijer

OVA BOJA JE PONOVO U MODI! KAKO DA VAM DOM BUDE KAO IZ ČASOPISA: Saveti dizajnera uz koje nikako ne možete da pogrešite!

Žena -

Mnogo vremena provodimo u kući i zato su dizajneri odlučili da u naš enterijer unesu mir i toplinu palete smeđih nijansi.

Skoro čitavu deceniju izbegavali smo jednu boju koju smo nekako doživljavali kao zastarelu i prevaziđenu kad je reč o opremanju kuće. Okrenuli smo se monohromu, crnim, belim i sivim nijansama podova, zidova, ali i nameštaja. Tek prošle godine jarke boje poput zelene, crvene, žute i ljubičaste razbijale su ovaj donekle hladni ton enterijera, jer je i život u domu tokom pandemije prosto molio za malo vedrine pošto tu, ipak, provodimo najviše vremena.

Enterijer
foto: Shutterstock

Za ovu godinu, kad smo i dalje vezani za svoje sofe i naslonjače, svetski dizajneri odlučili su se za boju koja će, kažu, biti najpopularnija u 2022. godini, a to je njeno veličanstvo - smeđa.

Njen kolorit donosi nešto što se zove topli minimalizam, jer su nijanse vezane za boje prirode, pogotovo stabala drveća, osušene trave i stabljika cveća. Ono što nas očarava kad izađemo napolje neka nas očarava i u kući - poruka je onih koji stvaraju trendove.

Enterijer
foto: Shutterstock

Povratak smeđe boje nikako ne znači da se vraćamo bež stilu, niti boji bele kafe, niti boji koju zovemo drap. Treba voditi računa da prostor ne bude prenatrpan, već da dominiraju neutralni smeđi tonovi razmešteni u stilu minimalizma.

Enterijer
foto: Shutterstock

Uživaćemo u bojama čokolade, karamela, narandžastosmeđe, a paleta se završava najtamnijim nijansama koje su na granici tamnosive ili crne, koje su idealna baza da ih oplemenimo dominantnijim, jarkim bojama, po svom ukusu. Unesite smeđu boju u dom i odmarajte dušu!

Kurir.rs/Lena/Lj. Jorgovanović

Bonus video:

02:02

MERE SPREČAVANJA UNIŠTAVANJA FASADA, I NJIHOVO UREĐENJE Radojičić upozorio građane: Ne crtajte grafite, kažnjivo je!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track