Za dobru pastu neophodno je kvalitetna testenina, par čenova belog luka i paradajz.
Najbolje kod paste je što se brzo priprema, ukusna je i, verovatno, ne postoji osoba koja je ne voli. Isprobajte naš recept sa prezlama, koje će dati poseban ukus ovom jelu.
Sastojci:
- 300 g paste
- 2 kašike prezli
- malo ulja
- 1 šoljica kuvanog gustog paradajza
- 2 čena belog luka
- so, biber
- začini po želji
- peršunov list
- 150 ml vode - parmezan
Priprema:
1. Skuvajte pastu pa je ocedite.
2. U tiganj sipajte malo ulja, dodajte beli luk i prezle, pa pržite dok ne porumene.
3. Dodajte šolju paradajza i 150 ml vode, so, biber i ostale začine, ostavite da se malo krčka.
4. Gotovim sosom prelijte pastu, pospite parmezanom i svežim seckanim peršunom.
(Kurir.rs)