MNOGI MUŠKARCI IMAJU OVAJ PROBLEM, ALI REŠENJE POSTOJI: Evo šta treba da uradite da vam s*ks traje DUŽE
Foto: Shutterstock

saveti stručnjaka

MNOGI MUŠKARCI IMAJU OVAJ PROBLEM, ALI REŠENJE POSTOJI: Evo šta treba da uradite da vam s*ks traje DUŽE

Žena -

Nije baš novost da je muškarcima potrebno manje vremena nego ženama da postignu orgazam. A kada se to dogodi, seks je najčešće gotov. Nakon ejakulacije, muškarci prolaze kroz refraktorno razdoblje u kojem ne mogu da postignu drugu erekciju određeno vreme (žene imaju malo ili nimalo refraktornog razdoblja). To je normalno i varira, ali postoje načini da prekinete snošaj.

- Seks nije linearna situacija, već fluidna. Ne morate svaki put da radite sve iste stvari istim redosledom - kaže dr Kerol Kvin, seksološkinja iz Good Vibrations-a. Osim toga, sposobnost da dugo izdržite nije nužno ključ za seksualno uživanje vaše partnerke. Iako, naravno, ni vi ne želite da se stvari prebrzo završe.

Muškarci, žene, Muškarac, Žena, krevet, seks
foto: Shutterstock

Ipak, evo najboljih metoda koje možete da isprobate ako želite duže da izdržite u krevetu.

Sprovedite ritual pre predigre

Masturbiranje pre seksa je jedan od načina da sebi date vremena. Korišćenjem refraktornog razdoblja, kaže Kvin, dajete sebi priliku da izdržite duže sa svojom partnerkom.

Uključite igračke

Ako tražite alat koji će vam pomoći da duže izdržite u krevetu, razmislite o prstenu za penis. Neće delovati svim muškarcima, ali Kvin kaže da može da pomogne da produžite erekciju ograničavanjem protoka krvi iz penisa.

Seks, sex
foto: Profimedia

Strateški promenite pozu

- Promena položaja dobar je izvor ometanja - kaže Kvin. Naime, što više nepoznato, to bolje.

- Telu je mnogo teže da doživi orgazam u položaju u kojem pre nije doživelo orgazam. Ako obično doživljavate orgazam ležeći, možda će vam trebati više vremena da postignete orgazam stojeći. To je zbog načina na koji vaše telo razume svoj položaj u prostoru i na koje mišiće treba da se osloni. Promena položaja je izvrstan način da stvari ostanu zabavne, a da vašem telu date vremena da promeni fokus - kaže Djuran.

Usporite

Dobar seks je maraton, a ne sprint.

- Mnogi muškarci brzaju tokom polnog odnosa. Međutim, polagano kretanje može biti osećajnije, intimnije i prijatnije, te može olakšati praćenje nadolazećeg orgazma - kaže Kvin. Dakle, ako želite duže da izdržite u krevetu, jednostavno pokušajte da usporite. To nije trka. Zapravo, to je jedno od retkih životnih područja u kojima se prvim mestom zapravo nalazite na poslednjem mestu.

seks, par, odnos
foto: Profimedia

Isprobajte "edžing" ​​tehniku

"Edžing" tehnika se odnosi na oblik kontrole orgazma gde pojedinac smanjuje stimulaciju neposredno pre nego što dođe do neizbežne ejakulacije. Drugim rečima, to znači usporiti pre nego što dostignete tačku bez povratka. Prema Kvin, najbolje je da sami isprobate tu tehniku ​​pre nego što je unesete u spavaću sobu.

- Najbolji način za početak učenja ove metode je tokom masturbacije, kada stvarno možete da se usredsredite na fizičke i seksualne promene koje vode do vrhunca - kaže Kvin. Neki muškarci tvrde da "edžing" zapravo može da dovede do vrhunskih orgazama, pa od toga neće imati koristi samo vaša partnerka.

Odvratite sebi pažnju

Iako zvuči kao kliše, u tome postoji zrnce istine. Razmišljajte o znojavim čarapama nakon teretane (ili o bilo čemu drugom što vam odvlači pažnju) kada se orgazam približava. Iako to nije dokazano, razmišljanje o neseksualnim stvarima pomaže da zanemarite osećaj i daje na vremenu, piše Fatherly.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

10:50

PROGNOZE NUMEROLOGA: Sport, ljubav, i poznate ličnosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track