IAKO SE ČINE BEZAZLENIM, OVI SIMPTOMI MOGU BITI ALARM: Ne zanemarujte ih, već ODMAH kod lekara, OVE znakove ne smete ignorisati
Foto: Shutterstock

čuvajte zdravlje

IAKO SE ČINE BEZAZLENIM, OVI SIMPTOMI MOGU BITI ALARM: Ne zanemarujte ih, već ODMAH kod lekara, OVE znakove ne smete ignorisati

Žena -

Uobičajene simptome poput kašlja i glavobolje mnogi od nas ne shvataju ozbiljno, ali činjenica je da ih nikad ne bi trebalo ignorisati. Iako možda deluju bezopasno, mogu biti znak za uzbunu! Donosimo vam šest simptoma koje nikad ne bi trebalo zanemariri jer često mogu da ukazuju na mnogo ozbiljnije bolesti...

Bolnica, Doktor, Lekar, Pacijent, Pregled
foto: Shutterstock

1. Glavobolja

Ako često imate glavobolju, vreme je da odete kod doktora. Bilo da su one izazvane nezdravim i stresnim životom ili nečim ozbiljnijim, svakako vam je potrebna odgovarajuća terapija, ali tek nakon što se otkrije razlog bola.

glavobolja
foto: Profimedia

2. Dugotrajan kašalj

Iako je kašalj često simptom prehlade ili gripa, ako se i nakon toga nastavi još nekoliko nedelja, obavezno pođite kod lekara. Kašalj koji traje dugo može biti simptom infekcije disajnih puteva, pa čak i raka pluća.

Lekar, Pacijent, Kašalj
foto: Shutterstock

3. Temperatura

Ako imate povišenu telesnu temperaturu bez nekog vidljivog razloga, odmah treba otkriti razlog. Ukoliko ona traje više od tri dana, obavezno se obratite lekaru.

temperatura, visoka temperatura, bolest, grip, prehlada
foto: Shutterstock

4. Dijareja

Bez obzira na to da li je uzrok pokvarena hrana ili virusi, dijareja može da bude vrlo opasna. Ukoliko traje više od dva-tri dana, vreme je za uzbunu.

Proliv
foto: Profimedia

5. Bol u grudima

Iako većinom nije ozbiljan, u kombinaciji s bolom u levoj ruci može biti simptom srčanog udara.

bol u grudima
foto: Profimedia

6. Otežano disanje

Iznenadne teškoće u disanju mogu ukazati na razne bolesti, od astme do alergijskih reakcija, pa ovaj simptom nikako nemojte zanemariti.

lekarski pregled, stetoskop
foto: Shutterstock

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

01:57

STOMATOLOG O UTICAJU MASKE NA ZDRAVLJE ZUBA: Pogoršana oralna higijena, LJUDI NAM DOLAZE SA OTOCIMA I APCESIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track