BAKTERIJE VOLE SKRIVENA MESTA: Greške koje pravimo kad čistimo kupatilo! Na OVO treba DOBRO OBRATITI PAŽNJU
Foto: Shutterstock

mesta koja često zanemarujemo

BAKTERIJE VOLE SKRIVENA MESTA: Greške koje pravimo kad čistimo kupatilo! Na OVO treba DOBRO OBRATITI PAŽNJU

Žena -

Budimo iskreni, čišćenje kupatila nikad nije bilo niti će ikome biti zabavno. Međutim, da biste posao obavili kako treba, sledite uputstva koja vam danas donosimo.

čišćenje, čišćenje kupatila
foto: Shutterstock

Čistite samo vidljive delove ve-cea

Ukoliko čistite samo vidljive delove ve-ce šolje (gornji deo daske i unutrašnjost šolje), onda ni ne slutite kolika se vojska bakterija nakupi na njenom spoljašnjem delu, donjem delu daske i vodokotliću. Zato obavezno prebrišite i ta mesta i ne zaboravite da dezinfikujete i ručkicu za povlačenje vode.

Jednim proizvodom čistite sve

Ukoliko jednim sredstvom čistite sve površine u kupatilu, one ne mogu biti jednako očišćene. Zato neka vas ne čude tragovi koji nakon brisanja ostaju na ogledalu ako ga čistite sredstvom namenjenim za pranje kade i pločica. Staklene površine i ogledala treba čistiti isključivo tečnošću za pranje prozora.

kada, kupatilo, čišćenje, ribanje
foto: Profimedia

Ne koristite dovoljno ventilaciju

Imate ventilaciju, a retko je koristite? Bilo bi dobro da je uključite pre tuširanja i da je ostavite uključenu još 15-20 minuta nakon korišćenja kupatila kako bi se vlaga svela na minimum, a samim tim i stvaranje buđi. Ukoliko nemate ventilator, a u kupatilu postoji prozor, svakako ga otvorite kako bi vlaga izašla napolje.

Ve-ce četku odmah vraćate na držač

Nakon korišćenja četke za ve-ce šolju, odlažemo je u kućište s držačem, u kojem se mokra cedi, pa se tu nakupljaju bakterije i drugi mikroorganizmi. Četku ubuduće dobro otresite pre nego što je odložite nazad kako bi bila skoro suva. Takođe, njeno kućište s vremena na vreme dezinfikujte antibakterijskim sredstvom i nakon toga ga dobro isperite i osušite.

četka za ve ce, četka za wc
foto: Shutterstock

Ne perete zavesu za tuširanje

Primetite li čudne naslage i mrlje na zavesi iznad tuš-kabine ili kade, ne morate je bacati. Jednostavno je operite u mašini za veš. Ne zaboravite da će duže trajati ako je svaki put nakon tuširanja ili kupanja raširite. Ukoliko je mokru ostavite skupljenu, postaće rasadnik bakterija.

zavesa za tuširanje
foto: Shutterstock

Sitnice koje se obično zanemaruju

Kad čistimo kupatilo, često zanemarujemo police, ormariće, čašu za četkice za zube, držač za sapun, ručku na vratima i prekidač za svetlo. Sve su to stvari koje svakodnevno dodirujemo, pa ih nikako ne smemo zanemarivati! Nikako ne zaboravite da i igračke kojima se deca igraju dok ih kupate znaju biti pravi rasadnici bakterija, pa ih s vremena na vreme temeljito operite.

čaša za četkicu za zube
foto: Shutterstock

Kurir.rs

Bonus video:

03:19

ČARI STUDENTSKOG ŽIVOTA: Od deljenja zajedničke SOBE do PRIJATELJSTVA za ceo život! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track