PRIRODNO, EFIKASNO I JEFTINO: Napravite domaća sredstva za čišćenje cele kuće i UŠEDITE!
Foto: profimedia

SAČUVAJTE ŽIVOTNU SREDINU

PRIRODNO, EFIKASNO I JEFTINO: Napravite domaća sredstva za čišćenje cele kuće i UŠEDITE!

Žena -

Prirodna sredstva za čišćenje mogu imati isti efekat kao ona koja kupujete u prodavnicama, a koja su puna hemikalija i nisu zdrava za vaše ukućane. Pored toga što su efikasna, ona su i neuporedivo jeftinija.

Univerzalno sredstvo Potrebno vam je 175 mililitara vode, 60 mililitara etil alkohola, 5 do 10 kapi eteričnog ulja nane, limuna ili slatke pomorandže i malo deterdženta za pranje posuđa. Sve sastojke stavite u flašu sa raspršivačem i dobro promućjate. Poprskajte površinu koju želite da očistite i prebrišite krpom.

Odmašćivač sa limunom U flašu sa raspršivačem sipajte pola litre vode, dve kašike soka od limuna, pola kašike tečnog sapuna i jednu kašiku sode bikarbone.

sudopera, žena, limun, sudjer
foto: Shutterstock

Sredstvo za pranje stakla Za čišćenje prozora možete koristiti sredstvo koje ste sami napravili od 450 mililitara vode, dve kašike alkoholnog sirćeta, dve kašike etil alkohola i pet kapi eteričnog ulja nane. Sve sastojke sipajte u flašu sa raspršivačem i dobro protresite. Naprskajte prozore i obrišite krpom od mikrofibera.

Za čišćenje tvrdokornih mrlje U posudu pomešajte 60 mililitara sapuna za pranje sudova, 60 grama sode bikarbone, 5 kapi eteričnog ulja karanfilića i par kapi vode. Smesu stavite na oštri deo sunđera za pranje sudova i oribajte tvrdokorne mrlje, a zatim prebrišite mokrom krpom.

soda bikarbona
foto: Shutterstock

Za sudoperu Za čišćenje sudopera koristite smesu napravljenu od pola kilograma sode bikarbone, 10 kapi eteričnog ulja karanfilića, 10 kapi eteričnog ulja limuna, malo deterdženta za pranje sudova i par kapi vode. Pomešajte sodu bikarbonu sa eteričnim uljima i čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi. Malo smese stavite u sudoperu, dodajte malo deterdženta za pranje posuđa i par kapi vode te izribajte četkom a zatim temeljno isperite.

sudopera, žena, limun, sudjer
foto: Shutterstock

Odstranjivač buđi U pola litra vode dodajte dve kašike eteričnog ulja čajevca, a zatim sipajte u flašu sa raspršivačem i dobro promućkajte kako bi se tečnosti spojile. Obilno naprskajte površinu prekrivenu plesni i ostavite da deluje 24 sata. Nakon 24 sata u posudu stavite 60 grama sode bikarbone i dodajte mešavinu vode i čajevca koliko je potrebno da dobijete lepljivu pastu. Na četkicu za zube stavite malo paste i oribajte površinu na kojoj se nalazi buđ. Potom isperite čistom vodom. Ponavljate postupak dok ne uklonite buđ.

(Kurir.rs)

01:07

ISEKLA JE LIMUN I POMEŠALA SA SOLJU: Godinama se STIDELA svoje kose, a onda je uz OVU smesu u tren rešila sve svoje probleme (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track