KUPATILO MOŽETE ULEPŠATI I BILJKAMA: Ne samo što PREČIŠĆAVAJU VAZDUH, već donose pozitivnu energiju! Evo koje su idealne!
Foto: Shutterstock

PUN POGODAK U KUĆI

KUPATILO MOŽETE ULEPŠATI I BILJKAMA: Ne samo što PREČIŠĆAVAJU VAZDUH, već donose pozitivnu energiju! Evo koje su idealne!

Žena -

Naša kupatila u tipskim stanovima su često mala, sa slabom ventilacijom ili vrlo uzanim prozorima. Ipak, i u njima ima bar malo mesta za najbolji i najlepši osveživač, a to su biljke! Nije li dovoljno jednu saksiju staviti na mašinu za pranje veša i ulepšamo intimni prostor?

Čak i prema čuvenom feng-šuiju, sa mesta gde sa sebe skidamo prljavštinu pomoću biljaka odnosimo negativnu energiju nečistih stvari i zamenjujemo je pozitivnom. Ipak, treba voditi računa da je kupatilo topla i vlažna sredina i da nisu sve biljke pogodne za ovu prostoriju. Naglim provetravanjem kupatilo postaje hladnije, tako da biljke koje odaberemo treba da budu veoma jake da bi podnele promene u temperaturi.

Biljke
foto: Shutterstock

Najbolje je izabrati svekrvin jezik, poznat i kao sabljica, sanseverija. Aloja vera iz porodice kaktusa veoma je otporna i prečišćava vazduh. Biljka jedarce odlično podnosi nedostatak svetlosti, zaliva se jednom nedeljno, a znamo je i pod imenom mirni ljiljan ili ženska sreća.

Biljke
foto: Shutterstock

Bambus je raskošna trava koja ume da nabuja visoko i ukras je svih spa-centara, pa i kupatila, gde dobro podnosi vlagu. Ako izaberete bršljan, izabrali ste velikog borca, a najbolje je okačiti saksiju sa bršljanom na zid kupatila i samo ga zaliti povremeno.

Biljke
foto: Shutterstock

Druga je priča ako imate veliko i moderno kupatilo. Tada pustite mašti na volju, pa ćete se tuširati ili natapati u pravoj botaničkoj bašti!

Kurir.rs/Lj.J.

Bonus video:

01:56

OVAJ POLJOPRIVREDNIK IMA POSLA TOKOM ČITAVE GODINE, 24h DNEVNO: Sadi 3 različite kulture, samo na jednoj njivi ima 14.000 zasada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track