KADA JE NAJBOLJE VREME VENČATI SE I DOBITI DECU? Da li da žurimo ili da čekamo, evo šta kažu BROJEVI!
Foto: Pixabay

istraživanja

KADA JE NAJBOLJE VREME VENČATI SE I DOBITI DECU? Da li da žurimo ili da čekamo, evo šta kažu BROJEVI!

Žena -

Istraživači su otkrili da veće šanse za uspeh veze imaju parovi koji su se prvo venčali, pa tek onda dobili decu. Oni tvrde da je idealno vreme za decu tek posle godinu dana braka.

Mladost je uvek bezbrižna i vesela, a veze u tom periodu obično su isto takve - pomalo neodgovorne, pune velikih reči a malih dela. Ali pre ili kasnije dođe vreme za razmišljanje o porodici, braku i deci.

I ostaje večno pitanje: kada je najbolje vreme za to? Korona je tokom proteklog perioda u nekoliko navrata odgodila ogroman broj venčanja i svadbi kako u celom svetu tako i kod nas. Sezona je konačno otvorena, ali...

Venčanja
foto: Pixabay

Iako zaljubljeni dan sklapanja braka smatraju jednim od najvažnijih životnih događaja, sama ceremonija je formalnost koja će zapečatiti bliskost i omogućiti rađanje potomaka, bar kod konzervativnijeg dela čovečanstva. Jedna stvar je svima zajednička, a to je dilema u kom trenutku sklopiti brak i raditi na proširenju porodice. Znamo da postoji veliki broj ljudi, uglavnom u braku, koji će odmah reći "nikad", ali kako većina slobodnih osoba ipak mašta o mirnoj bračnoj luci, toplom domu i velikoj porodici, nije loše znati šta o tome kažu istraživanja.

Zajednički život

Zajednički život je najbolje započeti nakon četiri godine veze. Po istom istraživanju, veća je stopa razvoda u brakovima u kojima su partneri počeli da žive zajedno pre braka. Ovo istraživanje staro je dvadesetak godina, a nova kažu sledeće: za žene je najbolje da počnu da žive s partnerom nakon tri godine veze, i to u uzrastu između 25 i 29 godina.

Venčanja
foto: Pixabay

Venčanje

Najbolje vreme za sklapanje braka za žene je 27, a za muškarce 29 godina. Drugo istraživanje pokazalo je da je stopa razvoda veća među parovima koji su sudbonosno "da" rekli pre nego što su napunili 23. Važnu ulogu igra i obrazovanje, pa tako parovi koji su se venčali nakon završetka fakulteta imaju veće šanse za uspeh od manje obrazovanih parova. Ali tu je i vreme koje su proveli zajedno pre sklapanja braka - parovi koji su se duže zabavljali imali su i veće šanse za kvalitetan brak.

Venčanja
foto: Pixabay

Deca

Istraživači su otkrili da veće šanse za uspeh veze imaju parovi koji su se prvo venčali, pa tek onda dobili decu. Oni tvrde da je idealno vreme za decu tek posle godinu dana braka i svakako pre 35. godine života. Takođe, naglasili su da žurba sa osnivanjem potomstva može da bude vrlo loša za vezu, kako emotivno tako i finansijski.

Kurir.rs/Lj.J.

Bonus video:

00:51

Vodopad Hukou u proleće

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track