NISTE OSTVARILI ONO ŠTO STE ŽELELI? Poslušajte ovih PET SAVETA i uvek ćete POBEDITI teška razdoblja

potrebno je tako malo

NISTE OSTVARILI ONO ŠTO STE ŽELELI? Poslušajte ovih PET SAVETA i uvek ćete POBEDITI teška razdoblja

Žena -

I najsrećnije na ovome svetu iz ravnoteže mogu da izbace porodične krize, finansijski problemi, problemi na poslu... O nama, običnim smrtnicima, da i ne govorimo, a do negativnih razmišljanja samo je jedan korak.

Ni vi niste dobili ono što ste hteli? Ne brinite, nešto bolje već je na putu!

čuđenje, ne znam, čuditi se
foto: Shutterstock

Život nije samo imati dobre karte, već dobro odigrati čak i kad su loše, rekao je davno pisac Džek London. Danas svi psiholozi potvrđuju da niko nije u stanju da kontroliše sve situacije i da ne ide sve u životu onako kako smo očekivali, ali da možemo lakše da prebrodimo teško razdoblje i popravimo raspoloženje ako se budemo pridržavali pet važnih saveta.

Kad se udruže s pristiglim prolećem, uverićete se i sami ukoliko poslušate stručnjake - rezultat može da bude samo pozitivan po vas.

1. Recite zbogom negativnosti: Samo vi donosite odluku hoćete li se trgnuti ili tonuti i dalje u negativnost. Isključivo vi imate nadzor nad svojim emocijama i krajnje je vreme da ubedite sebe da treba da živite srećno i zadovoljno u trenutku.

Emocije, Hipnoterapeut, Tatjana Beocanin

Ne smete više da gubite vreme u lošem raspoloženju!

2. Prepoznajte emocije: Budite svesni svih svojih osećanja. Znamo, neraspoloženi ste, osećate bes, tugu, očaj, usamljeni ste... Emocija tu svakako jeste s razlogom, ali umesto da se pretvarate da ne postoji, za početak bi trebalo glasno i jasno sami sebi da priznate kako se zaista osećate.

3. Tehnika disanja: Veoma je važna. Upravo ste priznali koliko puta se u životu stvari događaju izvan vaše kontrole. Jeste, u pravu ste, ali vaš zadatak nije da ostanete na priznanju već da oslobodite bes i teskobu koju zbog toga osećate, da ne povređujete više ne samo sebe već ni najbliže.

U trenutku stresa isprobajte sledeću tehniku disanja koja daje odlične rezultate – smiruje živce i smanjuje fizički i emocionalni bol: zatvorite oči, dišite duboko i polako brojte do četiri. Ponovite postupak nekoliko puta, ali ovaj put zadržite dah.

relaks, odmor, radost, opuštanje
foto: Profimedia

4. Pozitivne misli opuštaju: Shvatili ste već da treba da prestanete da skrivate svoje emocije, trenutak je da probate i sledeće. Mnoge osobe ili žive u prošlosti, ili provode dane brinući o budućnosti. Takav način razmišljanje nije mnogo ni zdrav ni produktivan.

Govorite sami sebi stvari poput „Sve se odvija kako treba“, pitajte se: „Šta sam naučio/la iz ove životne lekcije?“, kažite: „Sledeći put ću biti još bolji/a“. Ove pozitivne misli će vam pomoći da se opustite!

5. Nemoguće je sve držati pod kontrolom: Emocionalno zavisne osobe uz malo samopouzdanja iskazuju i puno nesigurnosti.

znak za odobravanje, OK, ljudi
foto: Profimedia

Mnogi se danas osećaju sigurno u negativnosti jer su se predugo identifikovali s tim osećajem. Vreme je da shvatite da u životu nikad ništa nije sigurno i da je potpuno nemoguće da kontrolišete sve situacije. Kada naletite na problem, uvek se setite ovoga.

Kurir.rs/Healthy/B.M.

Bonus video:

01:40

ŠTEDITE ELEKTRIČNU ENERGIJU: Dragoceni saveti kako da vam računi za struju uvek budu minimalni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track