KAD NI ŠMINKA NE MOŽE DA IH PREKRIJE: Rešite se PODOČNJAKA i sprečite umoran izgled, evo šta je potrebno da uradite!
Foto: Profimedia

TAMNI KOLUTOVI ISPOD OČIJU

KAD NI ŠMINKA NE MOŽE DA IH PREKRIJE: Rešite se PODOČNJAKA i sprečite umoran izgled, evo šta je potrebno da uradite!

Žena -

Ništa nas ne frustrira toliko kao ogromni tamni kolutovi ispod očiju zbog kojih izgledamo starije i umorno.

U situacijama kada se pojave podočnjaci čak ni šminka nam ne može puno pomoći. Zato, umesto da se bavimo prikrivanjem problema mnogo je bolje poraditi na uklanjanju njegovog uzroka.

Promenite prehrambene navike

Obratite pažnju šta jedete i pijete. Slane namirnice i alkohol deluju na zadržavanje vode u organizmu i otečenost. Njihovim izbegavanjem brzo ćše se smanjiti "kesice" ispod očiju i otečenost celog područja. Uz to, izbegavanje slane hrane i alkohola na duže staze sigurno će se odraziti i na linuju.

imunitet, hrana
foto: Profimedia

Važna je zaštita

S godinama koža prirodno postaje tamnija oko očiju, pa kako bi preduhitrili gene, ali i štetan uticaj spoljašnjih faktora zaštitite kožu kvalitetnom kremom sa zaštitnim faktorom (najmanje 30) čak i zimi.

Hladne obloge od kesica čaja

Ako ste taman završili s ispijanjem čaja iskoristite priliku i stavite isceđene kesice na 10 minuta u frižider, pa ih nanesite na kapke. Zavalite se, dignite noge na jastuk i odmarajte 15-tak minuta. Najidealni su zeleni i crni čaj jer sadrže tein koji smanjuje otečenost, a biljni čajevi poput kamilice sadrže materije koje smiruju upalu i crvenilo.

kesice čaja
foto: Profimedia

Kupite kremu sa retinolom

Koža oko očiju vrlo je tanka i osetljiva, pa joj je potrebna posebna njega. Kreme na bazi vitamina C i K posvetliće tamne krugove, retinol će „obrisati" sitne bore oko očiju, a kofein i krastavci kao glavni sastojci u kremama prirodni su borci protiv otečenosti.

Obavezno skidajte šminku

Ne postoji nijedan dobar izgovor da na kraju dana ne skinete temeljno šminku s očiju. I najmanji ostaci na koži mogu izazvati iritacije.

Online kupovina, Hangar, Prometz, Lice, Kosa, Nega, Maska, Trepavice, Oči
foto: Promo

(Kurir.rs)

00:41

BLEDA, UMORNA, A PODOČNJACI DO PODA! Slavica Ćukteraš pokazala kako izgleda bez šminke, pa se požalila: MUKA MI JE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track