NAMEŠTAJ MOŽE DA BUDE I SKROMAN: Nemojte da štedite kad KUPUJETE PODOVE, oni daju RASKOŠ, a danas ima PREDIVNIH!
Foto: Shutterstock

hodajte po lepom

NAMEŠTAJ MOŽE DA BUDE I SKROMAN: Nemojte da štedite kad KUPUJETE PODOVE, oni daju RASKOŠ, a danas ima PREDIVNIH!

Žena -

Prvo što pada u oči kad se pogleda stan su zidovi i drvo, kamen ili pločice kojima ste popločali prostorije. Potrudite se da izaberete što lepše i praktičnije, po svom džepu i ukusu.

Lepota vašeg doma ne zavisi samo od izbora nameštaja i uređaja već najviše od - podova. I najmanji stan, sa najlošijim rasporedom, izgledaće raskošno ako je pod lep.

Danas više nego ikada postoje prelepe varijante prirodnih materijala, drveta i kamena, koji daju osećaj da hodate po prostorijama dvorca. Nisu jeftini, ali kada jednom postavite kvalitetan i lep pod, sve što na njega stavite izgleda lepše i sa više ukusa.

Drveni podovi daju domu najviše topline. S njima možete da birate širinu, boju i način slaganja pločica i dasaka. Izbor je na vama, ali rukovodite se ipak nameštajem koji imate ili nameravate da kupite kako bi se idealno uklopili.

Podovi
foto: Shutterstock

Brodski pod od tvrdog drveta možete da pronađete u nijansama od prirodne svetle boje drveta, preko sive, svih varijanti smeđih tonova, mahagoni crvene, pa do najtamnijih. Ovakav pod bukvalno možete da postavite svuda, u dnevnoj sobi, kuhinji i kupatilu. Izrađuje se u svim širinama i dužinama, tako da nije teško uklopiti ga da ide celom dužinom sobe ili da ga ređate naporedo, manjim daskama.

Podovi
foto: Shutterstock

Svetliji podovi sobama daju osećaj većeg prostora, svežine i na njima se prašina manje primećuje. Tamnije drvo je elegantno, deluje raskošno, ali ga treba redovno održavati jer se na njemu prašina odmah primeti. Svetli i tamni podovi obično idu sa zidovima kontrastnih boja kako bi utisak bio efektan.

Podovi
foto: Shutterstock

Parket je najpopularnija vrsta drvenog poda i često se ređa u obliku takozvane riblje kosti. Nije teško da se opredelite za svetlije ili tamnije tonove, ali i za kombinaciju svetlih i tamnih daščica. Sa parketom nema promašaja. Umetnost parketiranja postoji dugo, tako da se parket može složiti u razne geometrijske šare, na sredini sobe ili čak u celosti.

Podovi
foto: Shutterstock

Rustikalno podno drvo veoma je zahvalno za održavanje jer se na njemu vide čvorovi i urezi. Domu daje udoban starinski izgled seoskog doma, a nekada se kombinuje i sa najmodernijim nameštajem i persijskim tepisima. Romantični boho stil često voli rustični pod, baš zbog prirodnog izgleda.

Lakirani podovi su priča za sebe, jer njihov sjaj momentalno stvara utisak luksuza. Svako podno drvo može da se lakira, a popularna je boja trešnje ili mahagoni. Lak štiti, ali treba voditi računa da se dobro osuši, kako ne bi došlo do neželjenih oštećenja prilikom postavljanja nameštaja.

Podovi
foto: Shutterstock

Teraco pod moderan 60-tih ponovo se vraća u modu.Moderan dizajn kombinuje drvo sa kamenom, klesanim ili obrađenim. Ako imate mnogo novca, onda priuštite sebi da hodate po mermeru. Hladan je, ali je ipak kraljevski.

Laminati su najdostupnija vrsta poda. Od veštačkog materijala, lako i brzo se postavljaju, a ostavljaju utisak drveta. Ko ne može bolje, laminat je dobro rešenje.

Kurir.rs/Lj.J.

Bonus video:

00:51

Vodopad Hukou u proleće

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track