NA NJOJ SPREMAMO HRANU, A NISMO NI SVESNI KOLIKO MOŽE BITI PRLJAVA: Dasku za seckanje morate redovno DEZINFIKOVATI, a evo i kako
Foto: Shutterstock

ovako čuvate zdravlje

NA NJOJ SPREMAMO HRANU, A NISMO NI SVESNI KOLIKO MOŽE BITI PRLJAVA: Dasku za seckanje morate redovno DEZINFIKOVATI, a evo i kako

Žena -

Dasku za seckanje koristimo svaki dan, na njoj sečemo sve - od povrća do mesa, a da bismo izbegli skupljanje bakterija i neprijatnih mirisa, osim pranja deterdžentom, s vremena na vreme treba je temeljnije očistiti.

Najlakši način da se rešite mrlja jeste da na dasku nanesete so, a potom polovinom limuna dobro istrljajte površinu. Ostavite da limun deluje 10 minuta i isperite vrućom vodom. Daska će biti dezinfikovana i imaće prijatan miris.

daska za sečenje
foto: Shutterstock

Soda bikarbona je savršen saveznik u borbi protiv neprijatnih mirisa. Napravite pastu od kašičice vode, kašičice soli i kašičice sode, pa je nanesite na dasku, ostavite da deluje 15 minuta i isperite vrućom vodom.

Daska za sečenje
foto: Profimedia

Ako želite da se rešite bakterija poput ešerihije koli ili salmonele, dasku operite sirćetom i nakon 10 minuta isperite vrelom vodom. Postupak će biti efikasniji ako dasku pospete soda bikarbonom i sirćetom i ostavite da deluje 10 minuta pre nego što je isperete.

daska za sečenje
foto: Profimedia

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:06

ZDRAVA HRANA NIJE BLJUTAVA I NEUKUSNA! Manekenski kuvar Danijele Boračeve ostavlja bez daha: Poznati obožavaju OVE recepte! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track