CEO ŽIVOT POGREŠNO RADITE: Evo kada je bolje piti TOPLU, a kada HLADNU vodu
Foto: Shutterstock

DILEMA REŠENA

CEO ŽIVOT POGREŠNO RADITE: Evo kada je bolje piti TOPLU, a kada HLADNU vodu

Žena -

Da bi telo normalno funkcionisalo, za cirkulaciju, prokrvljenost i rad creva od izuzetnog je značaja unos dovoljnih količina vode.

Ogromna polemika se vodi kada bi trebalo piti hladnu a kada toplu vodu. Zapravo za pravilno funcionisanje organizma, povoljne su obe opcije, ali postoji pravilo kada se koja pije.

Topla voda

Po ajurvedskoj medicini, topla voda je najbolja nakon buđenja jer ubrzava metabolizam i podstiče rad svih organa. Nakon treninga je takođe najpogodnija, jer ćete nadoknaditi izgubljenu tečnost i povratiti energiju toplom vodom.

Voda, Tečnost, Topla Voda, čišćenje organizma
foto: Promo

Takođe je efikasnija za ispiranje nakupljenih toksina u telu od hladne vode. Koža od nje postaje mekša i sjajnija, podstiče stvaranje kolegena.

Hladna voda

Najbolji način da se rashladite jeste da uzmete hladu vodu. Takođe i pre treninga jer će podstaći sagorevanje kalorija i pomoći vam u očuvanju tela od pregrejavanja dok vežbate.

Čaša, Voda
foto: Profimedia

Nepotrebno povećanje telesne temperature može nepotrebno dovesti do opterećenja krvnih sudova što će opteretiti vaše srce. Kada ste pospani, ne kuvajte sebi kafu, već uzmite hladnu vodu i razbudite se bolje od bilo kog napitka punog kofeina.

(Kurir.rs)

02:46

NA IZVORU SVETE PETKE I MUSLIMANI I KATOLICI TRAŽE LEK: Čudotvorna voda sa Kalemegdana donela je spas mnogim vernicima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track