OVO JE NAJPRLJAVIJI DEO VAŠE SPAVAĆE SOBE: Skoro nikome ne padne na pamet da očiste taj predmet, a na njemu se talože BAKTERIJE!
Foto: Profimedia

DA LI ČISTITE TAJ PREDMET?

OVO JE NAJPRLJAVIJI DEO VAŠE SPAVAĆE SOBE: Skoro nikome ne padne na pamet da očiste taj predmet, a na njemu se talože BAKTERIJE!

Žena -

Jedna od najprljavijih prostorija u našem domu je spavaća soba, i iako je možete smatrati svojom oazom za odmor, ona može sadržati najviše bakterija.

Pored same sobe postoje predmeti koji su kao magnet za pomenutu česticu, a jedan predmet posebno se izdvaja. Iako bi mnogi verovatno pomislili na noćne ormariće ili krevet sa posteljinom koji se smatra izvorom prljavštine, postoji predmet koji često previđamo i koji se smatra prljavijim od svih ostalih.

spavaća soba
foto: Profimedia

Možda će vas iznenaditi, ali najprljaviji predmet u spavaćoj sobi je noćna lampa.

Lampe koje često držimo pored kreveta skupljaju najviše čestica prašine i mnogih drugih bakterija, a upravo te najčešće zanemarujemo i zaboravljamo da očistimo.

Prilikom menjanja posteljine mnogi nisu ni svesni koliko štetnih čestica ostavlja za sobom, najčešće zato što su nevidljive, a one se, uz druge bakterije i insekte koji se u letnjim noćima okupljaju oko svetlosti, zaustavljaju na našim lampama.

lampa, mesec, dekoracija, poklon, ukras
foto: Promo

Kako navodi "The Sun", stručnjaci preporučuju čišćenje ovog predmeta najmanje jednom nedeljno, posebno ako se nalaze u neposrednoj blizini kreveta, što povećava rizik od alergija i raznih kožnih infekcija ili iritacija. U zavisnosti od materijala lampe, možete je očistiti sredstvom za čišćenje stakla, vlažnom krpom, rastvorom vode i sode bikarbone ili čak usisivačem.

Takođe, u nekim slučajevima može da se koristi fen za kosu podešen na maksimalnu brzinu ili lepljivi valjak za kosu koji često koristimo za odeću.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:41

Čišćenje ulica u Rakovici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja