NAJPERSPEKTIVNIJI MLADI UMETNIK EVROPE NASTUPA NA KOLARCU: Svira od četvrte godine i miljenik je publike, a rođen je u BEOGRADU
Foto: Belkisa Abdulović

Ansambl Stanislav Binički na Kolarcu

NAJPERSPEKTIVNIJI MLADI UMETNIK EVROPE NASTUPA NA KOLARCU: Svira od četvrte godine i miljenik je publike, a rođen je u BEOGRADU

Kultura -

Simfonijski orkestar ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" nastupiće sutra veče u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine na koncertu iz ciklusa "Odabrali smo za vas".

Petar Pejčić
foto: Heike-Schmidt

Na programu je klasično-moderan sadržaj, koji obuhvata široku paletu stilova, od klasicizma do muzike 20. veka, a solista na violončelu biće mladi Petar Pejčić, koji više godina gradi uspešnu karijeru u Nemačkoj i širom Evrope. On će izvesti Hajdnov koncert za violončelo i orkestar u D-duru, a ansambl Mađarske igre Johanesa Bramsa br. 2, br. 10 i br.14, kao i posebno popularne i atraktivne "Igre iz Galante" Zoltana Kodalja.

Pejčić je rođen 2002. godine u porodici muzičara. Počeo je da svira violončelo sa četiri godine, dobitnik je Artlinkove nagrade Najperspektivniji mladi umetnik za 2018. godinu. Orkestrom će dirigovati Rade Pejčić.

Besplatne ulaznice se mogu preuzeti na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

Petar Pejčić
foto: Belkisa Abdulović

Kurir.rs

Bonus video:

01:43

ULIČNI SVIRAČ SE OPROSTIO OD BALAŠEVIĆA: Poslušajte pesmu zbog koje se svi prolaznici naježe (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track