OVO MUŠKARCE DOVODI DO LUDILA! NEMA KOJA ŽENA OVO NE RADI: Top 10 stvari od kojih im je toliko MUKA da im se ŽELUDAC PREVRNE
Foto: Profimedia

JAKO IH IRITIRA

OVO MUŠKARCE DOVODI DO LUDILA! NEMA KOJA ŽENA OVO NE RADI: Top 10 stvari od kojih im je toliko MUKA da im se ŽELUDAC PREVRNE

Žena -

Muškarci generalno ne vole konfliktne situacije i zato ih neke stvari koje žene govore živciraju jer mogu započeti svađu. Na primer, preziru kada ih ispitujete o bivšima ili mu govorite da vas ne voli.

Ovo je top 10 stvari od kojih je muškarcima muka kad im žene kažu.

1. Moramo da razgovaramo

Ovu frazu muškarci vide kao nagoveštaj svih mogućih problema. Čak i ako ona želi da razgovara o tome da nabave psa ili odu na izlet, sam prizvuk te rečenice upućuje ih da nešto nije u redu, te se već u startu osećaju krivim. Muškarci bi radije da žene odmah pređu na stvar, umesto korišćenja dramatičnih uvoda.

2. Stalno spominjanje nekog muškarca

Priznali to ili ne, većina muškaraca je ljubomorna, naročito ako je reč o ženi koju vole. Čuju li iz njenih usta konstantno jedno te isto muško ime, bilo da je reč o kolegi, konobaru, komšiji ili prijatelju, oni se ne koncetrišu više na priču, već im glavom prolazi - zašto ga stalno spominješ, zar ti toliko znači?

par, brak, svađa
foto: Profimedia

3. Raspravljanje s prijateljicama o tome kakav je u krevetu

Žene, kao i muškarci, pričaju sa svojim prijateljicama o seksu. Međutim, dok pripadnici jačeg spola pričaju opšte stvari ili se hvale svojim libidom i umećem, žene će pričati o konkretnim situacijama, upoređivati ili tražiti savete. Nijedan muškarac ne voli da čuje da se raspravlja o njegovom seksualnom umeću, smeje na njegov račun ili analizira - naravno, osim ako je reč o pohvalama.

4. Preterano generalizovanje

Jedna od stvari koju muškarci ne podnose je generalizujući stav s kojima žene znaju da započinju razgovor. Oni više ne mogu i ne žele da se koncentrišu na ono što im se govori, jer osećaju da je samim uvodom ona donela presudu da on stalno nešto pogrešno radi.

5. Ti mene ne voliš

Iako svi ljudi imaju slične želje i potrebe, muškarci su ti koji svoja osećanja radije izražavaju delima nego rečima. Koristi li partnerka ovakvu frazu uz dodatak "da me voliš, onda ne bi radio to", oni naprosto ne znaju šta da kažu, odnosno nisu tako vešti u argumentovanju. Radije bi da im partnerka kaže šta tačno želi, umesto da zbog njegovih propusta dovodi njegova osećanja u pitanje.

par, svađa, odnos, muškarac
foto: Profimedia

6. Prigovaranje zbog druženja s prijateljima

Muška prijateljstva su naizgled vrlo jednostavna stvar, ali ženama su ti odnosi često komplikovani. One često za prijateljice biraju one s kojima dele slična razmišljanja i stavove, dok muškarci neće ulaziti u dubinu, pa ni osudu toga što njihov prijatelj radi - njima je važno da imaju zajedničke aktivnosti, te da se prema njima ponaša OK. Ovakve prigovore od partnerke doživljavaju kao pretnju prijateljstvu, odnosno pokušaje zabrane druženja.

7. Ispitivanje o bivšima

Iako često tvrde da to nije tako, muškarci ponekad poznaju žene bolje nego što se one same znaju. Spomen bivših njima ne zvuči kao dobra ideja, bilo da bi priča o njoj mogla da bude okidač ljubomore, upoređivanja ili pak pamćenja nekih detalja koje ona posle može da koristi u svađama.

8. Nesuglasice između partnerke i majke

Muškarci generalno ne vole konfliktne situacije i teško im je da se snađu u komplikovanim ženskim odnosima, naročito ako je reč o onim između njegove izabranice i majke. Stvar je u tome što znaju da će, ako se umešaju, jednoj strani obavezno biti krivi. Radije bi govorili o rešenju situacije, nego slušali beskonačna prepričavanja počinjenih "nedela" bilo koje strane.

veza, par, svađa
foto: Profimedia

9. Ne posvećuješ mi dovoljno pažnje

Ova fraza muškarcima zvuči kao floskula, te je najčešće povezuju sa ženskom taktikom da prestanu da rade ono što trenutno rade i udovolje njoj. Ako je istina da on ne posvećuje partnerki dovoljno pažnje, on će to pre shvatiti njenim konkretnim delima - na primer, ako izađe na kafu na koju on ne želi da ide, već da ostane s njim i prigovara mu što nije išao.

10. Stalno spominjanje problema iz prošlosti

Osim ako je zaista reč o nekom konačnom razgovoru i zaključku, pa makar o prekidu veze, muškarci ne podnose stalno osvrtanje na probleme na dramatičan način - to vide kao zvocanje na koje se naviknu, ali bez istinske poente i namere. Nije stvar ni u razgovoru o problemima, već filozofskim zaključcima i premišljanjima koja se ponavljaju, a ne vode nigde.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

05:57

KO SU MUŠKARCI KOJI SE BAVE PROSTITUCIJOM? Za njih malo ko ZNA jer klijenti žele DISKRECIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track