BORIM SE PROTIV ŠABLONA U KOJI ŽELE DA ME UBACE: Pavle Mensur o filmu Indigo kristal i kako je postao LOŠ MOMAK na VELIKOM PLATNU
Foto: Damir Dervišagić

iskren

BORIM SE PROTIV ŠABLONA U KOJI ŽELE DA ME UBACE: Pavle Mensur o filmu Indigo kristal i kako je postao LOŠ MOMAK na VELIKOM PLATNU

Kultura -

Mladog glumca Pavla Mensura, koga smo već imali prilike da u serijama "Švindleri" i "Kalkanski krugovi" upamtimo kao lošeg momka, u novom filmu reditelja Luke Mihailovića "Indigo kristal" oživeće lik dečka s one strane zakona - Snifija.

Zajedno s Ninom Janković, Miodragom Radonjićem, Denisom Murićem i Milošem Petrovićem Trojpecom publici će predstaviti priču o "indigo" i "kristal" generacijama - generacijama ratnog i posleratnog tranzicionog doba.

Pavle Mensur
foto: ATA images

Šta vas je privuklo kod ovog filma i da li vam je bliska tema koju obrađuje?

- Kad pričamo o emociji, privuklo me je to što ti klinci i njihova osećanja stvarno postoje. I situacije iz filma svakodnevno se dešavaju u našem gradu. Hteo sam da budem deo projekta koji validno pokazuje realnost u kojoj živimo.

Na kojoj strani je Snifi? Da li je pozitivac ili ne?

- Od svih likova u filmu on najviše menja svoju svest. Ima najmanje predispozicija da se bavi kriminalom i zbog toga ne razmišlja impulsivno kao ostali. Razmišlja o posledicama koje nose njegovi postupci. Radnja filma staje u četiri dana, i zbog toga njegov lik ne može da se promeni, dok se menja sve oko njega. I on samo trpi te promene.

Pavle Mensur
foto: ATA images

Koliko je Snifi sličan prethodnim ulogama loših momaka koje ste tumačili?

- Igrao sam slične uloge u smislu da sam bio mladi kriminalac i buntovnik. U seriji "Grupa" bio sam mladi diler, u "Kalkanskim krugovima" igrao sam lika koji je vezan za kriminalne radnje i sad ponovo igram opasnog dečka. Međutim, ovaj lik se razlikuje od ostalih jer nije duboko u kriminalu i nema potencijal da uspe u njemu. On zaista liči na likove koje sam igrao, ali je s druge strane potpuno drugačiji.

Mislite li da ste upali u šablon lošeg dečka i da vas televizijska publika tako prepoznaje?

- Pokušavaju da me ubace u šablon kriminalca, ali ne mislim da ću upasti u njega zato što se vrlo svesno borim protiv toga i pokušavam pametno da izaberem uloge koje mi nude.

Ko je Ika, a ko Boža: Reditelj Lekić nam je mešao imena

Pavle je u seriji "Švindleri" stekao posebne simpatije publike igrajući jednu od glavnih rola uz kolegu Filipa Hajduković, koji se jednom prilikom prisetio anegdote sa seta.

Švindleri, serija
foto: Promo

- Reditelj Miroslav Lekić je stalno mešao imena Pavlu Mensuru i meni, pa nismo znali kome se obraća. Kad jednom od nas kaže da uđe u kadar, uđemo obojica, ali onda tek kreće zabuna kad kaže koji treba da izađe iz kadra - prepričao je Filip kroz osmeh.

Pavle Mensur
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs, Andrijana Stojanović

Bonus video:

03:09

GLUMAC U PAKLU KORONE: Slučajno saznao da je ZARAŽEN - Za par sati HITNO završio na kiseoniku (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track