ŠOKANTNA ODLUKA MAJKE: Platila sam venčanicu SIROMAŠNOJ devojci koju sam videla prvi put u životu, a nisam svojoj ćerki! (ANKETA)
Foto: Shutterstock/paralisart

neverovatno

ŠOKANTNA ODLUKA MAJKE: Platila sam venčanicu SIROMAŠNOJ devojci koju sam videla prvi put u životu, a nisam svojoj ćerki! (ANKETA)

Žena -

Žena kaže da su ona i njen suprug odrasli u siromaštvu i naporno radili kako bi njihova deca živela bolje.

Decu su naučili vrednosti teškog rada i nisu ih razmazili, ispričala je, međutim, priuštili su im neke važne stvari: kupili im prvi automobil i platili školarinu.

roditelji, porodica
foto: Profimedia

Kad se prvo dvoje dece venčalo, platili su i venčanje, ali pre venčanja trećeg deteta, ćerke, nešto se promenilo. Dakle, kada je mama naišla na drugu mladu, a koja je imala finansijske probleme, ponudila je da njoj plati haljinu, ali ne i ćerkinu.

Na Reditu mama objašnjava da se njihovo treće dete, Mikaela, spremala za venčanje i tretirali su je kao i prvo dvoje dece. Mama je s Mikaelom išla na probu venčanice i dok su bili u salonu, reč po reč upoznali su drugu mamu i buduću mladu koje su došle istim poslom. Za razliku od njene ćerke, te dve žene imale dosta problema da pronađu venčanicu. I devojka i njen budući bili su iz skromnih porodica koje su morale da podignu kredit da plate svadbu. Osim toga, bilo je vrlo malo plus-sajz opcija za buduću mladu, a one haljine koje su bile odgovarajućeg broja bile su "jednostavno grozne".

mlada, venčanje, svadba, venčanica
foto: Profimedia

Mlada je mislila da je konačno pronašla haljinu koja joj se sviđa i za koju ima novca ali onda je ispalo da će sa svim prepravkama zbog veličine ispasti oko 930 evra skuplja! Nakon što je gledala kako sirota devojka snuždeno skida venčanicu od koje mora odustati, žena se prisetila vlastite prošlosti.

"Odrasla sam u siromaštvu, a bila sam i bucmasto dete", napisala je. "Maltretirali su me zbog toga, bila sam jako nesrećna. Uvek sam željela više i u ovoj mladoj sam videla sebe. Nisam htela da kupi ružniju haljinu ili haljinu koja joj ne pristaje."

venčanica
foto: Profimedia

Prizor ju je toliko dirnuo da je ponudila da će platiti razliku. Presrećna mlada iz zahvalnosti ju je pozvala na venčanje, a jedina nezadovoljna zbog tog gesta bila je Mikaela. Ona je bila ogorčena što je majka platila tuđu venčanicu umesto njene. Odonda ne razgovara s roditeljima i nije ih pozvala na venčanje.

"Tako smo povređeni i zbunjeni", napisala je žena. Većina komentatora složila se da majka nije u krivu. Mnogi su savetovali da roditelji ni ne plaćaju svadbu ako nisu pozvani. "Ako te Mikaela nije pozvala na venčanje, očito je odbila i tvoje dolare", bio je jedan komentar.

venčanica
foto: Profimedia

Neki su Mikaelu nazivali "razmaženom" jer je napravila scenu nakon što su njeni roditelji već platili sve ostalo za venčanje. "Platili ste da neko ima svoju haljinu iz snova jer inače ne bi mogla, a vaša ćerka je ljuta što za nju izdvajate SAMO nekoliko hiljada?“ bio je još jedan komentar.

Svekrva
foto: Profimedia

Neki se ipak nisu u potpunosti složili sa ženom. Rekli su da je plaćanje haljine drugoj ženi na Mikaelin dan bilo bezosećajno, ali da je njena reakcija preterana. "Mislim da je dobro pomoći strancu ako imaš viška novaca, ali shvataš li koliko je to nezgodno u ovoj situaciji?“, napisao je još jedan komentator. "Nisi mogla tražiti njene podatke i kasnije joj poslati novac? Morala si čekati da se tvoja kćer doslovno okrene (proba haljinu) kako bi napravila svoje dobro delo."

Šta vi mislite?

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:04

Mapa kineskih rezanaca: ② Rezanci Bijangbijang sa paprikama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track