TRUDNA ILI NE, NE MOŽE DA ŠIKANIRA DRUGE! Srednjoškolka nije htela da ustupi mesto trudnici, SVI je napali, a Internet EKSPLODIRAO
Ilustracija, Foto: Tamara Trajković

ima nas svakakvih

TRUDNA ILI NE, NE MOŽE DA ŠIKANIRA DRUGE! Srednjoškolka nije htela da ustupi mesto trudnici, SVI je napali, a Internet EKSPLODIRAO

Žena -

"Sto ljudi, sto ćudi", ali to nam ipak ne daje za pravo da radimo šta hoćemo i kako hoćemo bez obzira na to u kakvoj se situaciji nalazimo.

A upravo o tome govori priča o tinejdžerki koja se sukobila sa trudnicom.

Ljutnja, trudnica, smeh
foto: Profimedia

Na jednoj od podstranica Redita - "Am I The A**hole", osamnaestogodišnjakinja je objavila priču objašnjavajući svojim prijateljima da je doživela nesreću pre nekoliko meseci.

Kaže da je udario automobil dok je prelazila ulicu, i da je usled toga slomila kost na nozi i smrskala koleno. Prošli su meseci od nesreće i noga joj je sada u redu, sve dok ne hoda predugo. Ali, priznaje da još uvek oseća bolove oko kolena i da mora da hoda sa štapom. Na dan incidenta s trudnicom, tinejdžerka objašnjava kako je ušla u autobus na putu iz škole, dodajući da je još uvek osećala jake bolove u kolenu prenosi Žena.rs.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Tamara Trajković

"Nekoliko stanica kasnije ušla je trudnica i pogledala oko sebe da vidi da li ima mesta za sedenje. Ja sam bila jedna od mlađih u autobusu i zato je ta trudnica odlučila da sam ja savršen kandidat da joj ustupim svoje mesto. Tako mi je prišla i rekla da moram da ustanem kako bi ona mogla da sedne. Nije me ni pitala, naredila mi je. Pokušala sam da joj objasnim blagim glasom da imam povredu kolena i da mi je teško da održavam ravnotežu u autobusu dok stojim i da me jako boli", objasnila je devojka.

Prema njenim rečima, trudnica nije izrazila nimalo saosećanja i nastavila je da viče na nju i optužuje da se izvlači. Zato je, kako bi prekinula neprijateljsku raspravu, podigla haljinu i otkrila svoje koleno s ožiljkom.

Prisetila se ženine reakcije, rekavši da ona nije znala šta da kaže i da je samo nastavila da se duri i otišla do nekog drugog kako bi ga naterala da joj ustupi svoje mesto.

trudnica
foto: Printscreen/Tik Tok

Tada je, uprkos tome što je naizgled došao kraj priče, još jedan putnik odlučio da doda nešto.

"Osoba koja je sedila iza mene smatrala je da treba da reaguje govoreći da sam preterala pokazavši ožiljke i da sam osramotila ženu, a lako sam mogla da ustanem i jednostavno stojim do svoje stanice."

Upravo ta osoba je navela na razmišljanje o tome ko je pogrešio u ovoj konkretnoj situaciji.

trudnica, trudna, bolnica, porođaj
foto: Profimedia

Mnogi korisnici platforme stali su na njenu stranu, a neki od komentara su:

"Mnogo ljudi izgleda zaprepašćeno i ne znaju šta bi rekli kada im pokažem svoj ožiljak jer im jednostavno... ne pada na pamet da postoji fizički dokaz zašto koristim štap", "Naučila sam da kažem: Ja sam invalid, ne mogu da stojim trenutno. Ako to ne upali, jednostavno ih ignorišem i pustim ih da se osramote", "Upravo tako. Trudnica je bila nepristojna, odbojna. Pristojno si objasnila svoju situaciju i uopšte nije trebalo da pokazuješ svoje ožiljke", "Čovek na sedištu iza nje očigledno nije mario što je trudna, već je pokušao da osramoti devojku koju je trudnica zapravo prisilila da pokaže svoju povredu kako bi je ostavila na miru...", "To što je trudna ne daje joj dopuštenje da maltretira druge ili da dovodi druge u opasnost jer oseća da treba/želi više da odmara."

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

(Kurir.rs)

Bonus video:

16:18

Kako je Njegoš postao Nikolina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track