DA SLAVLJE BUDE SPEKTAKULARNO: Ako želite da vam USKRŠNJA JAJA budu zaista POSEBNA, dekorišite ih UKRASIMA ZA TORTE
Foto: Shutterstock

Kraljevska glazura

DA SLAVLJE BUDE SPEKTAKULARNO: Ako želite da vam USKRŠNJA JAJA budu zaista POSEBNA, dekorišite ih UKRASIMA ZA TORTE

Žena -

Još jedan originalan način ukrašavanja uskršnjih jaja jesu dekorativne mrvice, perle ili konfete za torte i kolače.

Uskrsnja Jaja, ukrašavanje uskršnjih jaja
foto: Shutterstock

U zavisnosti od toga da li želite jestiva ili isključivo ukrasna jaja, za lepljenje mrvica možete da koriste razmućeno belance za jestiva ili lepak za ukrasna jaja.

Uz ukrasne mrvice, perle ili konfete za kolače i torte, kao i tvrdo kuvana jaja ili izduvana jaja biće vam potrebna još četkica.

Za pravilno izduvavanje jaja potrebno vam je nekoliko većih i čvršćih čioda, jedan tanak šrafciger, špric za injekcije, tanka igla za pletenje i nekoliko drvenih čačkalica. Jaje prvo gore probušite, a zatim dole tankom čiodom. U rupicu stavite vrh šrafcigera i polako je proširujte pažljivim okretanjem šrafcigera. To isto ponovite i na donjem kraju jajeta.

Jaja, Uskrs, Farbanje
foto: Shutterstock

Iglom za pletenje probušite belu pokožicu, zatim polako uvucite iglu šprica u gornju rupicu i ubacite vazduh u jaje. Sadržina jajeta će pod pritiskom iscuriti na drugu stranu. To isto možete da postignete i izduvavanjem na usta.

Kada ovo uradite, dobro operite ljusku i spolja i iznutra i ostavite je da se osuši. Ovako pripremljene ljuske možete oslikavati i svim vrstama boja i ukrašavati ih po želji.

Postupak dekoracije mrvicama, perlama i konfetama za kolače i torte je vrlo jednostavan: četkicom treba da nanesete belance ili lepak na jaje, a zatim da ga uvaljajte u ukrasne mrvice koje ste sipali u prigodnu činiju.

Jaja, Uskrs, Yumama.com
foto: Shutterstock

Dekoraciju pritisnite kašikom, treba dobro prione za ljusku jajeta. Potom pažljivo izvadite jaje i stavite ga na žičani podmetač da se lepak, odnosno. belance dobro osuši.

Kurir.rs

Bonus video:

02:12

Danas je Veliki petak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track