SAMO DVA SASTOJKA SU VAM POTREBNA DA SKINETE TVRDOKORNE MRLJE: Očistite PEGLU i sprečite oštećenje odeće!
Foto: Shutterstock

ZA DOMAĆICE

SAMO DVA SASTOJKA SU VAM POTREBNA DA SKINETE TVRDOKORNE MRLJE: Očistite PEGLU i sprečite oštećenje odeće!

Žena -

Ako često peglate odeću, verovatno ste primetili da se dno pegle vremenom zaprlja i da se javljaju tamno smeđe ili crne mrlje, koje su često lepljive. Razlog tome je najčešće nakupljanje pašine, ulja i vlakana s tkanine, zbog čega je važno redovno čistiti dno pegle. Stručnjaci savetuju kako da očistite ploču bez puno muke i novca.

Za manje intenzivno čišćenje preporučuju jednostavnu mešavinu sapuna i vode. Sve što treba da uradite je da na mokar sunđer natrljate sapun, a zatim dobro istrljatre peglu. Važno je napomenuti da ne bi trebalo da koristite grubi deo sunđera jer bi mogao oštetiti ploču pegle. Što se tiče tvrdokornih fleka, alkoholno sirće i pasta za zube mogli bi da pomognu.

Online kupovina, Hangar, Prometz, Peglanje, Pegla, Para, Ušteda, Praktično
foto: Profimedia

Pasta za zube

Ako ploča i dalje nije čista nakon vode i sapuna, stručnjaci kažu da bi pasta za zube mogla da pomogne da uklonite preostale fleke. Pre nego što počnete, najbolje je da ovu metodu isprobate na vrlo malom delu pegle pre čišćenja ostatka. Kada se pegla osuši uzmite malo paste za zube i istrljajte je po celoj površini ploče, koristeći staru krpu. Zatim očistite pastu za zube vlažnim sunđerom ili krpom.

sirće
foto: Profimedia

Alkoholno sirće

Pomešajte jednaku količinu sirćeta i soli u loncu. Lagano zagrejte smesu, ali pazite da ne provri. Uzmite gumene rukavice i umočite sunđer u smesu. Nežno istrljate ploču kako biste uklonili fleke. Isto kao i s pastom za zube, preporučuje se da prvo isprobate na malom delu ploče pegle pre nego što nanesete na celu.

(Kurir.rs)

01:40

ŠTEDITE ELEKTRIČNU ENERGIJU: Dragoceni saveti kako da vam računi za struju uvek budu minimalni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track