PIVO ČINI ČUDA NA PUTU DO LEPOTE: Da li ste znali da omiljeno alkoholno piće možete da koristite za KOSU? Oduševiće vas rezultati!
Foto: Profimedia

ZANOSNE KOVRDŽE

PIVO ČINI ČUDA NA PUTU DO LEPOTE: Da li ste znali da omiljeno alkoholno piće možete da koristite za KOSU? Oduševiće vas rezultati!

Žena -

U moru preparata, šampona, ulja, maski mi smo savršen "lek za kosu" pronašli u omiljenom alkoholu mnogih

Pivo je bogato fosforom, magnezijumom, kalijumom i maltozom što ga čini prirodnim proizvodom za negu kose. Biotin u pivu sprečava gubitak kose i pojavu peruti, maltoza jača kosu, a obilje vitamina B daje kosi prirodan sjaj.

kosa
foto: Profimedia

Proteini iz ječmenog slada i hmelja koji se nalaze u pivu obnavljaju i jačaju kosu i koren dlake. Protein iz piva popunjava i najsitnije pukotine u vlasima i ispucalim krajevima, pa samim tim kosa postaje mekša i bolje reflektuje svetlost, zbog čega deluje sjajnije. Pivo regeneriše dlaku i odlično je za revitalizaciju kovrdžave kose, jer sprečava njeno ispravljanje. Kosa postaje zdravija, sjajnija, a samim tim i dobija na volumenu.

Pivo, Žene i pivo
foto: Profimedia

Kako se koristi Nakon pranja šamponom i balzamom, kosa se umota u peškir da bi se pokupio višak vode. Tada dobro raščešljajte kosu, a u lavor sipajte otprilike pola litre mlakog piva. Celu kosu, skroz do temena umočite u lavor, da se dobro natopi, a ostatak piva prelijte preko kose. Blago peškirom pokupiti višak vode i nakon toga se očešljajte samo prstima.

Mnogi koriste prokuvano ili bezalkoholno pivo za kosu, ali može se upotrebiti bilo koja vrsta, samo otvorite flašu ili limenku i ostavite da odstoji. Sav alkohol će ispariti ali i ugljen dioksid. Ovaj gas nije dobar za kosu, a sadrži ga i bezalkoholno pivo. Takođe, alkohol isušuje kosu, pa je bolje da ga se rešite.

Crveno, Devojka, Kovrdže, karmin
foto: Shutterstock

Ako imate tamnu ili tanoplavu kosu, bez bojazni možete da koristite bilo koju vrstu piva, ali ako imate veoma svetlu kosu ili kosu koja je blajhana, bolje je da izbegavate pivo, jer od njega možete da dobijete ružnu, prljavu nijasnu kose, koja se jako teško uklanja. Ako vam smeta miris piva, koji je prisutan dok se kosa ne osuši. Dodajte par kapi omiljenog eteričnog ulja.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:59

Romi slave Đurđevdan: Nema korone, samo ladno pivo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track